Mathieu van der Poel outstanding in Brussel

Mathieu van der Poel outstanding in Brussel

Mathieu van der Poel heeft er geen twijfel laten over bestaan dat hij de beste van het seizoen is. Hij reed van start tot aankomst en klopte deze keer weer Toon Aerts en Michael Vanthourenhout in de Brusselse Universiteitscross van Brussel, de voorlaatste manche van de DVV Verzekeringen Trofee.  In die stand heeft hij nu een riante voorsprong op Toon Aerts, met nog één wedstrijd te rijden.

Na één ronde koos Mathieu van der Poel al weer het hazenpad. Na drie van de 9 ronden had hij al een halve minuut voorsprong op een achttal achtervolgers met op kop Toon Aerts, Lars van der Haar en Corné van Kessel en duo’s ploegmaten Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt en Jens Adams en Laurens Sweeck. Kevin Pauwels volgde als negende.

Van in de vierde ronde nam Toon Aerts de tweede plaats in om die niet meer af te staan. Michael Vanthourenhout reed als derde voor van der Haar en Iserbyt. Daar achter Jens Adams en Laurens Sweeck met Corné van Kessel. 

De strijd om de derde plaats werd nog spannend toen van der Haar en Iserbyt in de voorlaatste ronde Vanthourenhout bijbeenden. Maar Vanthourenhout reed in het tweede stuk van de laatste ronde resoluut weg om de derde podiumplaats te pakken. 

Uitslag:

1. Mathieu van der Poel

2. Toon Aerts op 47 sec.

3. Michael Vanthourenthout

4. Lars van der Haar

5. Eli Iserbyt

6. Jens Adams

7. Corné van Kessel

8. Laurens Sweeck

9. Gioele Bertolini

10. Michael Boros

11. Kevin Pauwels

Tussenstand:

  1. Mathieu van der Poel
  2. Toon Aerts   +0:58
  3. Michael Vanthourenhout +5:26
  4. Laurens Sweeck +7:52
  5. Lars van der Haar +8:10
  6. Corné van Kessel +9:14
  7. Tom Meeusen +11:23
  8. Jens Adams  +11:36
  9. Kevin Pauwels +14:44
  10. Eli Iserbyt +16:08

Foto: Marc Bluys