Mathieu Van der Poel behaalt vijfde zege van het seizoen

Mathieu Van der Poel behaalt vijfde zege van het seizoen

Gieten is naar gewoonte de opening van het Superprestige Gebeuren. Dit jaar was het niet anders. Met een zege voor de Nederlandse Kampioen Mathieu Van der Poel. De tweede plaats was voor de wereldkampioen Wout Van Aert die dit keer beter in zijn ritme kwam en mee de cross kon maken. De derde plaats ging naar Laurens Sweeck die een sterke achtervolging heeft verreden.

Bij de start van de eerste Superprestige wedstrijd was al gauw duidelijk dat Mathieu Van der Poel zich in zijn sas voelde op deze omloop. Hij nam een supersnelle start en de supporters waren er van overtuigd dat de vogel al gaan vliegen was na een halve ronde wedstrijd. Maar dit keer kwam er vanuit de achtergrond onmiddellijk reactie van onder meer de Wereldkampioen Wout Van Aert, Toon Aerts, Kevin Pauwels. Laurens Sweeck die zijn start wat gemist had kwam van ver terug en bracht Lars Van der Haar met zich mee. Eens de aansluiting voorin gemaakt was kon de wedstrijd echt beginnen.

Laurens Sweeck wist dat hij het moest proberen want afwachten was geen optie. Tot twee keer toe ging hij op zijn manier in de aanval maar telkens wist Mathieu Van der Poel de wedstrijd te controleren en de aanvallen van Laurens Sweeck tot nul herleiden. Het bleef lang bij elkaar tot Mathieu het welletjes vond. Met driekwart van de wedstrijd gereden te hebben, ging hij nog eens versnellen. Wout Van Aert had niet onmiddellijk een tegenantwoord en moest een gaatje laten op de Nederlandse Kampioen. Het was duidelijk dat Wout nog niet genoeg power in de benen had om de Nederlandse Kampioen te volgen. Hij begreep dat hij voor de verdere ereplaatsen mocht gaan strijden. Toch moest hij rekening houden met een sterkrijdende Laurens Sweeck en Lars Van der Haar. Maar ook de anderen waren niet ver af.

Mathieu Van der Poel kon naar zijn vijfde zege van het seizoen rijden. Wout Van Aert kwam als tweede over de streep en was daar best tevreden mee. Een sterkrijdende Laurens Sweeck mocht het podium vervolledigen met een derde plaats.

 

publicatie : Nancy Aerts

Foto : Superprestige Gieten