Mathieu Van der Poel en Lars Van der Haar missen beiden de start van het nieuwe veldritseizoen

Mathieu Van der Poel en Lars Van der Haar missen beiden de start van het nieuwe veldritseizoen

De Nederlandse rijders Mathieu Van der Poel en Lars Van der Haar zullen het begin van het seizoen in het veld moeten missen. Beide rijders zijn nog aan het revalideren van een blessure die ze hebben opgelopen in hun voorbereiding op dit nieuwe veldritseizoen.

De voorbereiding van het nieuwe veldritseizoen liep enige vertraging op bij Mathieu Van der Poel. Omdat de rijder nog last ondervond in zijn rechterknie door een scheurtje in het dekblad. Maar ook aan de linkerkant had hij problemen met een lichte ontsteking die veroorzaakt werd door wrijving tussen de pees en het kraakbeen. Deze knie is dan operatief behandeld en daardoor zal hij ook wat achterstand oplopen bij de aanvang van het nieuwe veldritseizoen.

Bij Lars Van der Haar is er een probleem met een hamstringblessure. Waardoor hij ook een lichte achterstand ondervond in zijn planning naar het nieuwe seizoen. Hij besloot om pas zijn eerste wedstrijd te rijden eind september. Waar hij zal deelnemen aan de Wereldbekers.

We wensen beide rijders een spoedig herstel toe en hopelijk zien we ze vlug weer op hun veldritfiets binnen het peloton terugkeren.

Bron : Mathieu Van der Poel – Lars Van der Haar

Publicatie : Nancy Aerts