Mathieu van der Poel met gehechte rechterknie

Mathieu van der Poel met gehechte rechterknie

Een hechting aan de rechterknie houdt Mathieu van der Poel tot donderdag van de fiets. Dat is het verdict na een bezoek aan dokter Toon Claes in Herentals. “Donderdag ga ik opnieuw op consultatie en dan springt het licht hopelijk op groen”, aldus Van der Poel.

De Superprestigemanche in Gavere kende een anticlimax voor de Europese kampioen, die een haast zekere zege in de slotronde door de vingers zag glippen door een resem lekke banden en materiaalpech na een schuiver. “Noem het maar een halve schuiver”, vertelt Van der Poel. “Ik viel niet echt, maar mijn knie raakte wel een steen. Goed voor een gapende wonde. Ik had vrijwel meteen door dat het gehecht moest worden.”

Van der Poel trok naar Herentals om de wonde te laten hechten. “Het was belangrijk om alles eerst goed proper te maken. Toon Claes heeft dat prima gedaan en de wonde gehecht. Om het genezingsproces niet in de weg te staan, mag ik wel tot donderdag niet fietsen. Dan volgt een nieuwe consultatie in Herentals en krijg ik hopelijk groen licht zodat ik zondag in Bogense mijn leiderstrui in de Wereldbeker kan verdedigen.”

Bron: PM

Foto: Marc Bluys