Mathieu van der Poel oppermachtig in Otegem

Mathieu van der Poel oppermachtig in Otegem

Daags na het nationaal kampioenschap stonden de Belgische kampioen Toon Aerts en de Nederlandse ampioen Mathieu van der Poel aan de start van de wedstrijd in Otegem. Mathieu van der Poel kon dit ombuigen naar zijn 25e overwinning van het seizoen.

Na een lastige wedstrijd op het nationaal kampioenschap zowel in België als in Nederland konden onze rijders het in Otegem niet anders voorstellen. Het parcours lag er ook lastig bij. De festiviteiten van de nieuwe Kampioenen waren in de benen gekropen. Toon Aerts had de afgelopen nacht weinig of niet geslapen. Samen met zijn vriendine Sarah kon hij nagenieten na een mooi feestje en konden ze onder hun tweetjes nagenieten van de trui. Ook Mathieu Van der Poel was blij met zijn verlenging van de Nederlandse trui.‘ Maar in Otegem moest er gecrosst worden. Mathieu van der Poel kreeg er een matige kluif aan met de wereldkampioen Wout van Aert die op weerwerk lag te loeren. Het leek ernaar te zijn dat hij goed in het wiel kon blijven maar in de zevende ronde maakte de Wereldkampioen Wout van Aert een fout en was de vogel gaan vliegen.

Het was in Otegem een zeer technisch parcours en de regen van de afgelopen uren brachten de sporen in het parcours nog dieper. Ook de asvaltstroken waren er glad en daar moest natuurlijk rekening mee gehouden worden.

Mathieu van der Poel pakte dus in Otegem zijn 25e overwinning van het seizoen.

Volgende week gaan we geen Mathieu van der Poel aan de start zien verschijnen van de wereldbeker in Pontchâteau. Hij laat deze wedstrijd schieten om zich volledig op zijn wereldkampioenschap te kunnen concentreren.

Wie de reis naar Pontchâteau wel zal maken is de kersverse Belgische Kampioen Toon Aerts die daar zijn leidersplaats ten opzichte van Wout van Aert gaat proberen te verdedigen.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s: Lindsey Ameye