Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team gooit hoge ogen

Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team gooit hoge ogen

BK Kruibeke

Relaas Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team

Mooie ereplaatsen voor onder meer Brent Blommen, Kay De Bruyckere, Kiona d’Hont. De Belgische titel voor Jente Michels

In Kruibeke mochten onze renners/rensters deelnemen aan het Belgische Kampioenschap. Ze kregen een zware omloop onder de wielen geschoven. Pech kon achter elke bocht loeren en helaas hebben enkele van onze renners/rensters die aan de lijve moeten ondervinden.

De eerstejaars nieuwelingen mochten de spits afbijten. Met maar liefst 60 deelnemers stonden ze klaar om aan hun wedstrijd te beginnen. Torenhoge favoriet Aaron Dockx maakte zijn rol waar en pakte de Belgische driekleur. Niels Ceulemans bood weerwerk maar strandde op de tweede plaats. De derde plaats was voor Kenay De Moyer die af te rekenen kreeg met een probleem bij de versnellingen. Wie voor Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team een mooi staaltje rijkunst liet zien was Kay De Bruyckere. Hij werkte zijn wedstrijd behoedzaam af en kon naar een mooie vierde plaats toerijden.

foto : bezorgd door rijder zelf

Ook Seppe Laenen stond aan de start in Kruibeke. Voor de eerste maal mocht Seppe deelnemen in de nieuwe outfit van zijn team. De start voor Seppe was goed en hij kon meegaan in de wedstrijd tot op het ogenblik dat er net voor hem iemand in de fout ging en Seppe mee onderuit werd gehaald. Een mederijder bleef met zijn voet in het wiel van Seppe zitten waardoor direct terug vertrekken niet aan de orde kwam. Helaas verloor hij kostbare tijd en plaatsen. Hij hielp zijn mederijder om zo vlug terug aan de wedstrijd te kunnen starten. Hij kon zijn wedstrijd terug aanvatten in 50e positie. Het was uitkijken op dit zware parcours. Ook Seppe moest nog een paar keer ondervinden dat vallen en uitschuiven op deze omloop voor iedereen was weg gelegd. Dus ook nog een paar keer voor hem. Hij bleef er rustig onder en schoof nog door naar een 25e plaats.

foto bezorgd door rijder zelf

Voor de dames categorie was dit een te zware omloop. Van feesten in de feesttent en rond de omloop was weinig te merken. Het was geen goede optie om de dames te verschuiven naar de zaterdag op de planning. Maar de organisatie samen met de UCI hadden het zo beslist. Bij de junioren dames kregen we maar acht deelneemsters aan de start. Helaas voor twee was de wedstrijd vroegtijdig ten einde. De winst ging verrassend naar Julie De Wilde. Zij versloeg Tessa Zwaenepoel en Kiona Crabbe.

foto : Robert Goedgezelschap

Bij de nieuwelingen dames keken we uit naar de prestaties van Kiona D’hont en Mirthe Van den Brande en Chloe Greenwood. Er stonden maar liefst 18 dames aan de start en iedereen kon haar wedstrijd volledig uitrijden. Voor Chloe was het haar eerste Belgische Kampioenschap in het veld. Ze nam een goede start maar had net als de andere dames te maken met schuivers en valpartijen. De dames moesten een wedstrijd rijden over meer dan 50 minuten dat voor deze dames wel wat lang is. Maar Chloe reed een goede wedstrijd en werd uiteindelijk 11e in haar categorie.

foto : Robert Goedgezelschap

Voor Mirthe Van de Brande was het eerste Belgische Kampioenschap voor haar nieuw team. Ze wilde haar beste beentjes tonen maar het verliep anders dan verwacht. Het was voor haar eentje om snel te vergeten. Er was enorm veel slijk aanwezig en het was vettig. Het gaf heel wat schuivers en verrassende uitslagen in deze categorie. Mirthe Van den Brande deed wat ze kon maar het hoogst haalbare was voor haar een achtste plaats.

foto : Robert Goedgezelschap

Wie zich in haar sas voelde op deze omloop was Kiona D’hont. Ze nam een matige start en bleef in alle opties kalm in haar doen en laten. Ze probeerde zo weinig mogelijk fouten te maken en dat resulteerde in een mooi resultaat. Ze behaalde een mooie tweede plaats en was daar best tevreden mee na afloop.

Bij de junioren waren er drie topfavorieten om naar de Belgische driekleur te dingen. Maar de Beer uit Lanaken Ryan Cortjens was de beste op deze glibberige omloop. Hij reed naar de Belgische Titel toe. Witse Meeussen kwam als tweede over de streep en nam de Zilvere medaille mee naar huis. De derde plaats was voor Thibau Nys die in de beginfase van de wedstrijd wat onstuimig te werk ging en tegen de vlakte ging. De Bronzen medaille was voor hem als eerste jaars junior het hoogst haalbare. Voor onze jongens was het uitkijken naar de prestatie van Joachim Van Looveren. Hij reed een matige wedstrijd naar zijn mening. Hij had er meer van verwacht maar strandde op een negende plaats.

foto : Bram Van Lent

Voor wie het een echte teleurstelling was, was Senne D’hollander. Na de verkenning kwam Senne D’hollander vol modder en een brede glimlach terug aan de mobilhome. Eindelijk had hij het parcours waar hij zolang naar uitgekeken had. Met 69 deelnemers aan de start nam hij vanaf de voorlaatste rij deel aan zijn wedstrijd. Zijn start was niet slecht te noemen maar aan de eerste schuine kant ging het al grondig mis. Een renner voor hem schuift weg en in een domino vallen een heel pak renners ook. Senne viel met zijn derailleur tegen de grond en deze brak af… Een halve ronde lopen naar de materiaalpost voor een wissel en dan maar de achtervolging inzetten. In de tweede ronde wisselde hij opnieuw maar 2 bochten voorbij de post brak ook daar de derailleur af en had het totaal geen zin meer. Hij was zwaar ontgoocheld en moest de wedstrijd vroegtijdig beeindigen.

foto : Robert Goedgezelschap

Mathis De Roeck stond ook op de voorlaatste rij van deze categorie. Hij wilde er een mooie wedstrijd van maken en kwam twee keer uit kadans door schuivers. Het vele loopwerk waartoe de rijders gedwongen werd, was voor iedereen een uitputtingslag. Ook voor Mathis. Hij kwam ontgoocheld over de finish met een 40e plaats.

foto : Robert Goedgezelschap

Robbe Willems had het moeilijk op deze omloop. De foutenlast stapelde zich op en hij kwam maar niet al te goed in zijn ritme. Hij naderde de finish als 24e.

Mats Omloop deed het nog iets minder goed in deze wedstrijd. Hij kwam als 32e over de finish.

foto : Robert Goedgezelschap

Voor de nieuwkomer Justin Laevens was het ook aanklampen tijdens deze wedstrijd. Hij kreeg geen voeling met de ondergrond en de foutenlast deed hem de das om. Schuivers hier en daar en daardoor terug gezakt naar een 50e plaats.

Bij onze dames elites – beloften keken we uit naar de prestaties van Laure Michels en Suzanne Verhoeven. Vorig jaar reed Suzanne een voortreffelijk BK en dit jaar hadden we haar het ook gegund. Maar helaas verliep het anders… Pech in de eerste ronde bij Suzanne in de schuine kant. Ze stond totaal ontreddend voor zich uit te staren. De schoen kapot en dat natuurlijk voor het oog van vele toeschouwers ter plaatse maar ook thuiskijkend. Helemaal uit haar lood geslagen moest zij de wedstrijd staken.

foto : Bram Van Lent

Laure Michels verliep het beter tijdens haar BK in Kruibeke. Zij kon goed meeschuiven en maakte geen al te veel fouten. Dat resulteerde in een 14e plaats na de winnares Sanne Cant.  Laure Michels werd uiteindelijk vierde bij de beloften Dames. Ze had geen al te goede start maar kon ronde na ronde plaatsen goedmaken. Zij was na afloop zeer tevreden met haar BK wedstrijd.

foto : Robert Goedgezelschap

De tweede dag van het Belgische Kampioenschap mochten onze tweedejaars nieuwelingen de wedstrijd openen. De topfavorieten voor deze wedstrijd waren natuurlijk Jente Michels die al een gans seizoen domineert maar ook de andere favorieten lagen op vinkeslag. Zo wou Mauro Delmé en Mathis Avondts ook hun voetje aan de deur steken. De wedstrijd werd op gang getrokken en de topfavorieten zaten meteen voorin. Het duurde niet lang alvorens Jente Michels de kat aanbond. Hij ging er solo vandoor en reed naar zijn eerste Belgische Titel bij de nieuwelingen toe.

foto : Robert Goedgezelschap

Achter hem was er een hevige strijd aan de gang voor plaats drie. Zowel Mathis Avondts als Brent Blommen konden deze plek in handen nemen maar een valpartij van Brent Blommen besliste er anders over. Hij viel net buiten het podium en was knap vierde op deze zware omloop. Zijn doelstelling om top vijf te behalen was afgevinkt.

Thibau D’hooge reed een sterke wedstrijd in Kruibeke. Hij bleef rustig in zijn wedstrijdritme zitten en schoof ronde na ronde op naar de achtste plek.  Voor Milan Kuypers was het een lastig en glad parcours. Hij moest vanaf de vierde startrij aan zijn wedstrijd beginnen en kon aan het begin van deze wedstrijd maar net een valpartij ontwijken. De concentratie was noodzakelijk om een sterke prestatie neer te zetten. Milan bleef in zichzelf geloven en reed naar de tiende plaats toe.

Noa Diels stond ook aan de start van het BK in Kruibeke . Zijn doelstelling was een plaats in de top 10 maar al snel was duidelijk dat dit niet haalbaar was wat misschien ook wel te verwachten was . Deze week was Noa Diels ziek geworden en antibiotica snoepjes + rust zijn blijkbaar niet ideaal om op dit zware parkoer een top 10 te halen ook al was hij vrijdag terug iets beter en voelde hij zich tijdens het BK wel OK maar de krachten daar kon hij nog niet ten volle van gebruik maken. Hij behaalde een mooie 15e plaats ondanks een mindere voorbereiding wegens ziekte.

Senne Willems zag zijn teamgenoot voor zich uit fietsen maar de kloof dichten op Noa Diels lukte hem net niet. Hij behaalde tijdens dit BK een 16e plaats.

Voor Brent Delaere was het een zeer zware opdracht. Hij kwam niet zo vlot weg aan de start en moest aan een helse achtervolging beginnen. Een 19e plaats was voor hem het hoogst haalbare. Hij was echt wel de pechvogel van het Belgische Kampioeschap 2018-2019

Bij de beloften stond er geen maat op Timo Kielich. Als topfavoriet naar voor geschoven en het dan op zo’n voortreffelijke manier kunnen afmaken. Daar mag iedereen wel eens een voorbeeld aan nemen. Van start tot finish beheerste hij de wedstrijd en als eindresultaat de Belgische Titel. Voor onze rijders was het iets minder. Heel veel van hen waren al betrokken bij een valpartij net na de start. Onder meer Ward Deschepper, Mathias Van Roy en Andres Verdonck zaten ertussen. Zij verspeelden al heel wat tijd en moesten in achtervolging gaan. Het was een onbegonnen zaak en voor hen was de wedstrijd dan ook vroegtijdig gedaan.

Wil een zeer sterke prestatie neerzette was Dolf Pemen. Hij stond op de vierde startrij om aan zijn wedstrijd te beginnen. Hij kon de valpartij net na de start maar net vermijden waardoor hij een eigen tempo kon opleggen om zo weinig mogelijk fouten te maken. Hij reed een zeer sterke wedstrijd en werd 16e.

We hadden nog twee rijders die aan de start stonden van deze wedstrijd namelijk Wannes Vanden Bussche en Brent Braes. Voor Wannes Vanden Bussche viel het parcours vrij zwaar uit. Hij nam een matige start en voelde al vlug aan dat hij niet goed in zijn wedstrijd kwam. Het duurde tot ronde drie alvorens hij het goede ritme te pakken had. Hij forceerde niks maar het vele loopwerk dat deze omloop aanbood was niet zijn ding. Hij probeerde er gewoon het beste van te maken en hij finishte als 36e.

De laatste van het team die we aan het werk zagen was Brent Braes. Ook voor hem was het loopwerk niet zijn ding. Maar hij deed wat hij kon en behaalde net na Wannes Vanden Bussche de finish op een 37e plaats.

We mogen wel stellen dat ontgoocheling en geluk binnen ons team dicht bij elkaar liggen. We hebben mogen genieten van mooie topprestaties van Jente Michels, Kiona D’hont maar ook vele ereplaatsen met onder meer Brent Blommen, Kay De Bruyckere. Maar ook de anderen hebben hun best gedaan. We mogen fier zijn op de prestaties van onze rijders/rijdsters.

Ook op andere plaatsen werden Nationale Kampioenschappen verreden. Hier mogen we stellen dat ook onze rijdsters/rijders hun best hebben gedaan. Shirin Van Anrooij pakte de Zilvere medaille op het Nederlandse Kampioenschap.

Ook Mees Hendrikx kwam sterk voor de dag in zijn Nederlandse Kampioenschap. Hij behaalde een mooie zesde plaats ook al had er meer ingezeten. Hij was heel lang in strijd om de tweede of derde plaats te kunnen bemachtigen maar de laatste ronde heeft hem de das omgedaan. De krachten waren op en een zesde plaats was het hoogst haalbare. De winst ging naar Ryan Kamp voor Roel Van der Stegen en Kyle Agterber.

Shanyl De Schoesitter is startte in Mater op een hellend zwaar modder parcour waar er net nog gefietst kon. Aan de start met een 45 tal renners van 12, 13 en 14 jaar had ze lange tijd als 12 jarige op plaats 9 van jongens de gereden. Doseren was de boodschap op deze zware omloop en voorzichtig zijn met het materiaal. Sterk volgehouden en gewonnen bij de meisjes en 15e plaats tussen de jongens.

Publicatie : Nancy Aerts