Mathieu van der Poel outstanding in Overijse

Mathieu van der Poel outstanding in Overijse

Mathieu van der Poel heeft de Druivencross in Overijse gewonnen. De Europese kampioen was outstanding. Hij reed in de eerste ronde weg en won overtuigend. Tweede werd zijn landgenoot Corné van Kessel, die Tom Meeusen(met een lekke band) klopte in de spurt.

Uitzonderlijke klasse bij Mathieu van der Poel in Overijse. Het is een Overijse een klassieker van het veldrijden. Hij is fysiek in orde en de concurrenten moesten het proberen om zo lang mogelijk in zijn spoor te blijven. Maar na één halve ronde was de vogel al gaan vliegen. Geen Michael Vanthourenhout aan de start. Door ziekte gaf hij zijn forfait. Dus wordt bij Marlux Napoleon Games Eli Iserbyt naar voor geschoven. De rijders kregen een perfecte mix van asfalt, weide, kasseien, afdalingen onder de wielen geschoven. Met maar 25 deelnemers uit vier verschillende landen konden we een strijd gaan verwachten voor de ereplaatsen. Het fluitsignaal werd gegeven en alles kwam in beweging. Zonder veel moeite te doen draaide Mathieu Van der Poel als eerste de bocht in. Boros was ook goed vertrokken. Wie een mindere start mocht optekenen was van Kessel. Als laatste kwam hij weg. Quinten Hermans nam het heft in handen en zette de rest op achtervolgen. Mathieu van der Poel, Hyde en de drie mannen van Marlux Napoleon Games Pauwels, Iserbyt en Vantornout gingen vlot mee. Een slipper van Quinten Hermans gaf Mathieu de meters die voldoende waren om de wedstrijd naar zijn hand te zetten.

Hij pakte meteen een paar lengtes op Hyde, Klaas Vantornout, Kevin Pauwels, Eli Iserbyt, Quinten Hermans en de rest van de groep. In dit koude weer verkoos iedereen ervoor om met beenstukken te rijden om zich iets of wat te beschermen tegen de ijskoude. Maar veel was er niet tegen te doen. Mathieu van der Poel ging vlot door de weide heen en Klaas zag het gevaar en probeerde de achtervolging op gang te zetten. Ronde na ronde bouwde Mathieu van der Poel zijn voorsprong uit. Van terugkeren uit de achtergrond was geen sprake. We kregen door ganse de wedstrijd heen een mooi kopwerk van alle achtervolgers. Maar in de laatste ronde zou de beslissing vallen voor de ereplaatsen. We kregen afscheiding van Van Kessel en Tom Meeusen. Meeusen zette alles op alles om als tweede over de meet te komen maar een lekke band in de laatste meters beslisten hier anders over. Met zijn derde plaats was hij na afloop nog tevreden. De tweede plaats ging naar Corné Van Kessel.

Daguitslag :

  1. Mathieu Van der Poel
  2. Corné Van Kessel
  3. Tom Meeusen
  4. Eli Iserbyt
  5. Kevin Pauwels
  6. Daan Soete
  7. Klaas Vantornout
  8. Quinten Hermans
  9. Gianni Vermeersch
  10. Stan Goudrie.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s: Marc Bluys