Mathieu van der Poel outstanding in Ruddervoorde 11e overwinning van het seizoen

Mathieu van der Poel outstanding in Ruddervoorde 11e overwinning van het seizoen

Er stond geen maat op Mathieu van der Poel die in Ruddervoorde een 2 op 2 scoorde in het weekeinde. Na Rosmalen won hij ook de Superprestige in Ruddervoorde. Voor de Wereldkampioen Wout van Aert kon het niet anders dan aanklampen en hopen op foutjes die er niet kwamen bij Mathieu van der Poel. De tweede plaats was het hoogst haalbare voor hem. De derde plaats ging naar Lars Van der Haar die de strijd met zijn teamgenoot Toon Aerts had gewonnen.

Werd het in Ruddervoorde alles en iedereen tegen Mathieu van der Poel om de winst af te snoepen. Neen hoor…. De Nederlandse kampioen is op dit moment de sterkste man in koers en er moet al materiaalpech of andere pech mee gemoeid gaan om hem van de winst af te houden. Met 36 renners uit 6 verschillende landen gingen de heren van start op het 40 delige bochtenparcours. Wie er als beste uit de start kwam was Quinten Hermans maar naar mate de wedstrijd vorderde zou hij zijn eerste ronde moeten bekopen en zou hij voorin wegvallen. Toch heeft de veldrijder uit Tessenderlo nog een sterke wedstrijd gereden. In de tweede ronde kwam Mathieu Van der Poel aan de kop van de groep te zitten en zette meteen druk op de ketel. Ook al wist hij dat het moeilijk zou zijn om een ganse wedstrijd alleen voorin te rijden met die wind die er de kop opstak. Toch deerde hem dat niet. Hij zette druk en reed vlot weg van de andere favorieten. De enige die een beetje tegenwind kon bieden was de Wereldkampioen Wout Van Aert.

Maar echt tot op het wiel komen van de Nederlandse Kampioen deed hij niet. Zijn achterstand bleef ronde na ronde hangen rond de 10 a 15 seconden. Achter de twee topfavorieten was het dikwijls wisseling van de plaatsen. Het ging in de achtervolging in de eerste instantie tussen Eli Iserbyt, Toon Aerts, Laurens Sweeck, Lars Van der Haar. Elk op zich nam zijn deel van de achtervolging voor zijn rekening. Tot op het ogenblik dat Eli Iserbyt in de zesde ronde voorin weg viel met een lekke band. Ook voor Michael Vanthourenhout sloeg het noodlot toe. Hij moest voorin de aansluiting ook laten vieren met een lekke band. Dus werd het uitkijken naar een duel tussen de teamgenoten Lars Van der Haar en Toon Aerts. Het leek er lang naar uit te zien dat ze zouden gaan spurten voor de derde plaats. Maar de Nederlander Lars Van der Haar liet zijn teamgenoot in de laatste ronde ter plekke en spurtte naar de derde plaats toe.

Zo pakte Mathieu van der Poel zijn 11e overwinning van het seizoen en daar was hij echter blij mee want hij heeft een hele wedstrijd het beste van zichzelf moeten geven om de voorsprong op Wout Van Aert te behouden.

Woensdag, 01 november 2017 tekenen de renners present op de Koppenberg. We kijken er naar uit om alweer een mooie strijd te zien tussen de topfavorieten.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto: Marc Bluys en Bart Knops