Maud Kaptheijns 4/4 in de Superprestige Ruddervoorde

Maud Kaptheijns 4/4 in de Superprestige Ruddervoorde

Het leek er naar uit te zien dat Sanne Cant haar betere vorm terug te pakken had maar dat was buiten de wil van Maud Kaptheijns gerekend. Zij zette in de laatste ronde de puntjes op de i en won de vierde manche van de Superprestige in Ruddervoorde. De tweede plaats was voor de Nederlandse Lucina Brand die de hele wedstrijd het tempo mee bepaald heeft. Sanne Cant heeft zich in de spurt nog laten voorbij rijden en eindigde pas derde.

Met 40 bochten in het vooruitzicht mochten de dames aan hun wedstrijd beginnen. Nieuwe startlijn en Maud Kaptheijns nam meteen een supersnelle start. Maar de andere dames waren meteen op hun hoede. De enige die haar start opnieuw gemist had, was Jolien Verschueren. Zij tekende pas present op de 27e plaats in het veld. Langzaam aan zou zij een paar plaatsen opschuiven maar voorin in de wedstrijd kwam zij nog niet. Voorin werd de wedstrijd bepaald door het tempo van Lucina Brand. Zij zette de rest van het peloton onder druk. Maar de grote favorieten lieten niet begaan en zaten onmiddellijk op haar wiel. Het werd een spannende wedstrijd met de vier dames die de wedstrijd kleurden onder de namen van Maud Kaptheijns – Worst – Cant en Brand. De anderen lagen al op wat lengtes met het tempo bepalend door Ellen Van Loy. Maar voorin aansluiten was er voor hen niet meer bij.

Het werd een spel van geven en nemen. We kregen een paar keer twee koploopsters onder de naam van Brand en Cant. Maar Kaptheijns en Worst bleven de koploopsters in het vizier houden. Ze wachtten hun juiste moment af om terug aan te sluiten en opnieuw mee de wedstrijd te bepalen. In de laatste ronde zou alles bepaald worden in de zandstrook. Voor Cant dus het moment om voorin te zitten. Dat deed ze ook maar reed haar snel vast en besloot om te lopen. Achter haar was het Maud Kaptheijns die een mooie passage maakten in de zandbak en bleef fietsen.

Dat gaf haar het voordeel om als eerste naar de finish te draaien. Voor Cant was de sprint al gedaan in de zandbak. Dat was voor Brand de uitgelezen kans om die tweede plaats van de wereldkampioene af te snoepen en dat deed ze dan ook.

Na het einde van de wedstrijd hadden we te maken met een ontgoocheling bij Sanne Cant. Ze voelde verbetering in haar wedstrijd verloop maar was ontgoocheld dat ze het niet kon afmaken met een overwinning.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto: Bart Knops en Marc Bluys