Mathieu van der Poel pakt 16de seizoenszege in St.-Niklaas

Mathieu van der Poel pakt 16de seizoenszege in St.-Niklaas

Mathieu van der  Poel pakte in de Waaslandcross in St.-Niklaas zijn zestiende seizoenszege. Hij kwam solo aan. Quinten Hermans werd knap tweede voor Tom Meeusen.

In het recreatiedomein De Ster in Sint Niklaas stond de Europese Kampioen aan de start. Geen Wout Van Aert of Toon Aerts. Het parcours was wat gewijzigd omdat er wegenwerken aan de start/aankomstzone waren maar daar lagen de renners niet van wakker. Voor de rest bleef het parcours hetzelfde als de editie van vorig jaar.

Het licht ging op groen en we kregen een super goede start van Mathieu van der Poel maar ook van zijn teamgenoot Tom Meeusen. Het hele peloton

werd op een lang lint getrokken. Al gauw was duidelijk dat we voorin een kopgroep kregen met Mathieu van der Poel, Quinten Hermans, Tom Meeusen, Daan Soete, Nicolas Cleppe,  Diether Vanthourenhout en Pidcock. Maar het tempo werd in het half van de wedstrijd de hoogte in gejaagd door toedoen van Mathieu Van der Poel en de eerste renners moesten de rol voorin lossen. 

Bij het ingaan van de zesde ronde kregen we voorin een kopgroep van drie renners die het tempo hoog hielden. Mathieu Van der Poel, Quinten Hermans en Tom Meeusen mochten wegrijden van de anderen. Maar de achtervolgers waren niet ver af. Verschillende keren konden de jongens uit de achtergrond terugkeren tot Mathieu de kat de bel aanbond. De Nederlander verdapperde in de achtste ronde en de twee achtervolgers moesten even temporiseren. Achter de drie kwam er een strijd los voor de vierde plaats met Pidcock die een sterke wedstrijd aan het rijden was. Voor aanvang van de wedstrijd had hij al aangegeven dat hij voor een top vijf plaats wou gaan hier in Sint Niklaas. Wonderwel kon hij deze droom waarheid laten worden.

Mathieu Van der Poel controleerde de wedstrijd en hield de achterstand op Quinten hermans op 8 seconden. Er was geen sprake van verval en hij kon naar zijn overwinning rijden. Quinten Hermans uit Tessenderlo reed een voortreffelijke wedstrijd en werd mooi derde. Tom Meeusen reed op het einde nog een sterke finale en kon zo zijn derde plaats veilig stellen. Pidcock kon de spurt voor de vierde plaats nog winnen van Diether Vanthourenhout. Cleppe vervolledigde de top vijf plaats.

Morgen mogen onze rijders zich opmaken voor de wereldbekermanche in Namen. Voor sommigen een wedstrijd waar ze met heel veel bewondering naar uitkijken…. voor anderen de hel. We zullen het morgen weten hoe het voor elk van hen is uitgedraaid.

Foto’s: Lindsey Ameye en Marc Bluys