Sanne Cant wint Waaslandcross in St.-Niklaas

Sanne Cant wint Waaslandcross in St.-Niklaas

Sanne Cant heeft de Waaslandcross in Sint-Niklaas gewonnen. Ze klopte haar nicht Loes Sels in de spurt. Derde werd de Amerikaanse Katie Compton.

Dit weekeinde stond de Waaslandcross in Sint Niklaas op de agenda. We kregen een mooi deelnemersveld aan de start. Bij de dames kregen we maar liefst 35 rensters uit 7 verschillende landen aan de start. Het was van bij het begin duidelijk dat het een strijd ging worden tussen Loes Sels en Sanne Cant. Beide dames begrepen elkaar zeer goed en konden al gauw een kloofje bij elkaar fietsen. Compton probeerde de kloof te dichten maar maakte een pirouette waardoor zij de aansluiting bij de twee dames voorin moest laten gaan. Ze reed een voortreffelijke wedstrijd en kwam als derde over de finish. 

Foto: Lindsey Ameye

Foto: Marc Bluys

Het was dus uitkijken hoe de nichtjes de boterham zouden verdelen. Heel de wedstrijd lang kregen we eigenlijk de bovenhand te zien van Loes Sels maar op de cruciale momenten maakte zij de fout om zich vast te rijden in het zand en zo de winst eigenlijk uit handen te geven. De ervaring van Sanne Cant deed haar rustig blijven en op het juiste moment de afrekening te presenteren aan haar nicht en zo naar haar tweede zege op rij te fietsen.

Foto’s : Lindsey Ameye en Marc Bluys