Mathieu van der Poel pakt tweede wereldbekerzege in Val di Sole

Mathieu van der Poel pakt tweede wereldbekerzege in Val di Sole

Een week na zijn Europese titel is Mathieu van der Poel opnieuw aan de winst. In het Italiaanse Val di Sole behaalde hij zijn tweede wereldbekerzege van het seizoen. Hij was een maatje te sterk voor de Zwitsers Mathias Flückiger en wereldkampioen Nino Schurter. Kevin Panhuyzen werd knap vijftiende, Schuermans eindigde 32 ste.

De drie renners op het podium beheersten ook de wedstrijd. In de wereldbekerwedstrijd met mooie beklimmingen en prachtige afdalingen, wereldbekerwaardig en dus échte mountainbike, gaven ze een prachtige show ten beste.

In de finale, in de laatste ronde trok van der Poel even door en had meteen een handvol seconden voorsprong op zijn medevluchters om vlot naar de zege te rijden.

Het was ook opmerkelijk dat met uitzondering van Flückiger en Schurter al de hoofdrolspelers van het EK ook nu hun conditie verzilverden. Want zowel de broers Braidot als Milan Vader, maar ook Litscher en Kerschbaumer eindigden in de top tien.

Mathieu van der Poel gaf volgende reactie: ‘Ik wilde als eerste de afdaling in duiken. Want ik nam als enige van ons drie, de B-lijn, want daar voelde ik het meest comfortabel mee. Zo kon ik meer relaxed rijden. Ik wist dat als het op sprint uitdraaide, ik wellicht de snelste zou zijn. Maar ik wilde geen risico nemen en ging volle gas door,’ vertelde de Europese kampioen.

Ook Kevin Panhuyzen reed een prachtige wedstrijd en eindigde 15 de: ‘Ik ben heel tevreden met dit resultaat. Ik hoopte al een tijdje dat dit er aan zat te komen. Maar het was een bewogen jaar. Vandaag viel alles op zijn plaats. Het gevoel was erg goed en zo kon ik stelselmatig naar voor opschuiven,’besloot de Cube biker uit Peer.

In de wereldbekerstand blijft Nino Schurter aan de leiding met een comfortabele voorsprong van 116 punten op Mathieu van der Poel(met nog twee wedstrijden te gaan). Derde is Henrique Avancini. Jens Schuermans staat als negende nog net in de top tien.

Top 10 :

  1. Mathieu van der Poel (Ned) in 1:20:47
  2. Mathias Flockiger (Zwi) +0:18
  3. Nino Schurter(Zwi) +0:53
  4. Henrique Avancini(Bra) +1:46
  5. Luca Braidot(Ita) +2:01
  6. Milan Vader(Ned) +2:42
  7. Daniele Braidot(Ita) +2:47
  8. Thomas Litscher(Zwi) +2:55
  9. Gerhard Kerschbaumer(Ita) +3:10
  10. Stephane Tempier (Fra) +3:12

15. Kevin Panhuyzen +3:54

29. Daan Soete

32. Jens Schuermans

Foto: Red Bull TV