Pauline Ferrand-Prévot klopt Neff in de sprint in wereldbekerrace Val di Sole

Pauline Ferrand-Prévot klopt Neff in de sprint in wereldbekerrace Val di Sole

Pauline Ferrand-Prévot is terug en hoe. Ze vocht een keihard duel uit met Jolanda Neff en beslechte dat in de spurt in haar voordeel. Ook Jenny Rissveds maakte een opmerkelijke comeback met een derde plaats. Githa Michiels startte goed, maar eindigde uiteindelijk als 35 ste.

De twee sterksten van de race waren de Française en de Europese kampioene. Maar het was Ferrrand-Prévot die op de solotoer ging en tot bijna een minuut voorsprong pakte. Ze leek solo af te stevenen op winst.

Toch was dit buiten Neff gerekend. De knappe Zwitserse vocht terug in de afdalingen en kwam zo bij de vriendin van Julien Absalon. Het kwam tot een spectaculaire en adembenemende spurt die gewonnen werd door Ferrand-Prévot. Die reed recht in de armen van vriend Absalon. ‘Het was een harde race. Ik had nooit gedacht om zo vlug al terug een zege te halen. Maar ik ben er enorm blij mee,’aldus de voormalige wereldkampioene.

Jolanda Neff leidt nu in de wereldbekerstand met 33 punten voorsprong op Kate Courtney. Anne Terpstra is derde in de tussenstand.

Top 10:

  1. Pauline Ferrand-Prévot(Fra) in 1:21:59
  2. Jolanda Neff(Zwi) +0:01
  3. Jenny Rissveds (Zwe) +1:01
  4. Yana Belomoina (Oek) +1:29
  5. Anne Tauber(Ned) +1:56
  6. Chloe Woodruff(USA)+2:44
  7. Rebecca Ellen Mcconnell(Aus)+3:00
  8. Tanja Zakelj(Slo) +3:21
  9. Catharine Pendrell(Can) +3:25
  10. Eva Lechner(Ita) +3:42

Foto: Red Bull TV