Mathieu van der Poel schrapt Loenhout en Hulst

Mathieu van der Poel schrapt Loenhout en Hulst

Mathieu van der Poel kwam in Dendermonde terug in het peleton en kon mooi meerijden en eindigde tweede na het overwicht van Wout Van Aert. Op 27 december 2021 kwam hij aan de start in Heusden – Zolder en wou daar de hardheid van zijn veldrijden wat bijschaven. Hij kwam goed in de wedstrijd te zitten tot hij ten val kwam en niet meer in zijn ritme kwam. Hij probeerde nog om zijn tempo te vinden maar besloot na 45 minuten wedstrijd uit de wedstrijd te stappen.

Nog voor iedereen goed en wel aan de camper was, was Mathieu al richting huis. Na een controle bij de prof werd vastgesteld dat er een zwelling zit tussen de tussenwervel. Hierdoor is het moeilijk om nog op een degelijke manier te trainen. Daarom moet Mathieu terug in behandeling en is het nodig om de fiets een tijde aan de kant te laten.

Daarom is er in overleg met de ploeg Alpecin-Fenix beslist om de wedstrijd van Loenhout en de wedstrijd in Hulst voorlopig al van zijn planning te halen en de rug de nodige tijd te geven om te herstellen.

Het is natuurlijk niet de ideale voorbereiding richting de kampioenschappen maar de gezondheid komt op de eerste plaats. Hij zal van dichtbij opgevolgd worden en er zullen tijdig beslissingen genomen worden in aanloop naar het voorjaar.

Bron : Nancy Aerts

Foto : Luc Wilms