Ook de sportwereld vraagt om aanpassingen

Ook de sportwereld vraagt om aanpassingen

Nu de cultuursector zijn slag heeft binnen gehaald is er ook opschudding bij de sportwereld. Zij begrijpen niet waarom de supporters niet meer naar de wedstrijden mogen komen gezien er daar geen problemen zich voordoen. Vandaar dat de sportwereld nu hoopt dat de regering ook voor hun de regels gaan herbekijken.

Nadat zondag, 26 december 2021 de cultuur sector bij elkaar kwamen in Brussel om hun ongenoegen te uiten over de sluiting van hun sector ging er ook een belletje rinkelen bij de sportwereld. De cultuursector trok naar de Raad van State en kreeg hun gelijk. Omdat de maatregel disproportioneel is en niet steunt op adequate motieven kunnen zij terug open gaan onder de regels die vooraf werden opgesteld.

Daarom vindt Van Damme het nodig om ook zijn nek uit te steken voor de sportwereld. Zij zijn aan het bekijken met welke argumenten zij de politiek kunnen overhalen om ook voor hen terug de maatregelen terug te schroeven zodoende dat ook zij terug met publiek aan de slag kunnen. Er is mogelijkheid genoeg om op een veilige manier naar een wedstrijd te gaan kijken. Het circuit bestaat over voldoende afstand om gespreid te staan. Dus waarom niet met publiek naar de wedstrijden gaan.

Iedereen wacht nu met spanning het overlegcomité af dat vandaag zal plaats vinden. Hopelijk kunnen we dan in het nieuwe jaar weer met publiek van start gaan.

Tom Van Damme.
Tom Van Damme. © BELGA

Bron : Nancy Aerts

Foto : Belga – Luc Wilms