Mathieu van der Poel wint eerste manche Pearl Izumi Cup in Beringen

Mathieu van der Poel wint eerste manche Pearl Izumi Cup in Beringen

Mathieu van der Poel heeft met voorsprong de eerste manche van de Pearl Izumi Cup in Beringen gewonnen. De Nederlander klopte Jens Schuermans en Sebastien Carabin.

Jeff Luyten en Jens Schuermans namen dadelijk het voortouw bij de elite heren. Ze kregen het gezelschap van Jonas De Backer, Rudi van Houts en Sebastien Carabin. Een ronde later kon Mathieu van der Poel al de aansluiting bewerken bij het vijftal. Zo kregen we dus zes leiders vooraan.

Met nog vier ronden te gaan hadden we vier leiders met de Nederlanders Rudi van Houts en Mathieu van der Poel en onze landgenoten Jeff Luyten en Jens Schuermans. Achter hen reden Ruben Scheire, Sebastin Karabijn en Jonas De Backer.

Halfkoers testte Mathieu van der Poel even de tegenstand en ging solo. Luyten, van Houts, Schuermans en Carabin volgde in zijn spoor.

Door materiaalpech van Mathieu van der Poel kon Schuermans de Nederlandse veldritkampioen bij benen. Samen gingen ze de laatste ronde in. Luyten, van Houts en Carabin streden voor de andere podiumplaatsen.

Uiteindelijk toonde van der Poel zich de sterkste en boekte zijn eerste mountainbikezege in België. Jens Schuermans was heel blij met zijn tweede plaats en het deed hem zichtbaar evenveel deugd aan als een zege. ‘Toen Mathieu demarreerde moest ik passen. Ik  geraakte onderweg een lens kwijt en daardoor kon ik de afdaling niet meer zo scherp nemen. Maar ik ben al heel blij met mijn tweede plaats,’ aldus Jens.

Ook Jeff Luyten(vierde) had een goed gevoel na de wedstrijd.’Het ging iets te snel voor mij. Ik heb me geforceerd in het begin om mee te gaan en dat moest ik me bekopen. Ik ben blij dat ik nog voor Rudi van Houts kon blijven. Ook ben ik gelukkig  dat het al direct goed ging in de eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen. De maand mei wordt heel belangrijk met de wereldbekerwedstrijden. Deze wedstrijden zijn een goede voorbereiding hierop. De top is heel breed geworden in het mountainbiken. Dat is positief. Zo kunnen we ons niveau ook optrekken,’ zei Luyten.

Uitslag:

 1. Mathieu van der Poel
 2. Jens Schuermans
 3. Sebastien Carabin
 4. Jeff Luyten
 5. Rudi van Houts
 6. Ruben Scheire
 7. Jonas De Backer
 8. Joshua Dubau
 9. Joris Massaer
 10. Didier Bats