Junior Timo Kielich outstanding in Beringen

Junior Timo Kielich outstanding in Beringen

Timo Kielich was outstanding bij de junioren. Hij won met meer dan een minuut voorsprong op  Emile Verhulst en Laurenz Rex.

Timo Kielich vormde samen met de Nederlander Marc Bouwmeester, Laurenz Rex, Emile Verhulst en Remi Cara een kopgroepje.

Halfkoers trok Kielich alleen in de aanval en ging op de solotoer. Rex, Verhulst, Cara zetten de achtervolging in. Pieter-Jan Vliegen en Maxime Van Wynsberghe volgden even verderop.

Kielich kon zijn voorsprong stelselmatig uitbouwen en won met groot verschil op Emile Verhulst en Laurenz Rex. Maxime Van Wynsberghe werd vierde voor Remi Cara en Stan Dieleman. Zevende werd Tom Van Ingelogom voor Tom Denier. Beno van Buysse en Wout Roggeman vervolledigde de top tien.

Kielich werd ook Limburgs kampioen en glunderde na aankomst. ‘Ik had dit niet verwacht. In het begin draaide het niet echt en moest ik de rest laten rijden. Maar dan kwam ik toch vooraan en in de afdaling ben ik dan mijn kans gegaan. Ze kwamen niet meer terug en ik ben door gegaan. Ik kom net uit het veldritseizoen en had daarmee een goede basis en dat verklaart mijn goede conditie,’zei Kielich. De Trek Bioracerbiker kan zijn leidersplaats wel niet verdedigen.’Door een aantal buitenlandse wedstrijden, ondermeer de Juniorcups, kan dit niet. Voor de rest zet ik mijn zinnen op het EK en het BK, ‘aldus de kersverse Limburgse kampioen.

Emile Verhulst werd tweede. ‘Het was het doel om hier te winnen. Maar Timo was vandaag gewoon sterker en hij kent het parcours hier als zijn broekzak. In de afdaling en de klim kon ik hem niet volgen. Ik klim nochtans graag. De Pearl Izumi Cup zie ik eerder als voorbereiding voor de UCI Juniorcups. Het EK is nog niet zeker, die selectie haal ik misschien volgende week. We zien wel, ‘vertelde Emile.

Bij de junior meisjes won Emeline Detilleux voor de Nederlandse Julia Boschker en Lotte Van Thillo.

Juist voor de juniorenrace won Louis De Coster bij de nieuwelingen voor Tim van Dijke en Clement Horing.

Quinten Vanwetswinkel werd Limburgs kampioen. ‘Het was een zware wedstrijd, maar ik was van bij de start goed mee gegaan. Voor mij was het een thuiswedstrijd en het was mooi met alle supporters die met naar voren schreeuwden. Ik ben hier veel komen trainen omdat het dichtbij is en dat speelde ook wel mee,’zei Quinten na afloop.

Quinten Vanwetswinkel

Bij de meisjes nieuwelingen ging de zege naar Rune De Bremaeker voor Joëlle Jonkers en Renée Kaiser.