Mathieu van der Poel wint meteen bij debuut in wereldbeker veldrit Hulst

Mathieu van der Poel wint meteen bij debuut in wereldbeker veldrit Hulst

Mathieu van der Poel is back! En hoe! Meteen bij zijn debuut in de wereldbeker veldrit in Hulst gaf hij zijn visitekaartje. Ondanks een reeks valpartijen kon de gewezen wereldkampioen zijn stempel drukken op de wedstrijd. Tom Pidcock was lang in de strijd voor de tweede plaats, maar moest door brute materiaalpech opgeven in de laatste ronde. Hierdoor schoof Laurens Sweeck op naar de tweede plaats en werd wereldbekerleider Eli Iserbyt in extremis nog derde. Hij verliest wel zijn leidersplaats in de wereldbeker aan Laurens Sweeck.

Mathieu van der Poel miste zijn start niet. Hij moest op de vierde rij starten, maar zat na een ronde al mee voorin. Daar was hij niet meer weg te branden. De Nederlander controleerde de wedstrijd en liet eerst het werk opknappen door Iserbyt en Pidcock.

Halfkoers koos hij het hazenpad en alleen Pidcock kon hem nog in het vizier houden. Toen de wereldkampioen in de laatste ronde moest opgeven door materiaalpech lag de weg breed open voor Mathieu van der Poel om zijn eerste wereldbekerzege van het seizoen te pakken. Laurens Sweeck, ook weer sterk op dreef, reed zo naar de tweede plaats en Iserbyt kreeg de derde plaats cadeau.

Top tien:

  1. Mathieu van der Poel
  2. Laurens Sweeck
  3. Eli Iserbyt
  4. Lars van der Haar
  5. Joris Nieuwenhuis
  6. Michael Vanthourenhout
  7. Felipe Orts
  8. Jens Adams
  9. Toon Vandebosch
  10. Kevin Kuhn