Maud Kaptheijns ziet haar opofferingen beloond dit jaar.

Maud Kaptheijns ziet haar opofferingen beloond dit jaar.

 

Maud Kaptheijns kun je dit seizoen wel bestempelen als één van de revelaties in de vrouwen cross. Haar prestaties gaan huizenhoog de lucht in en wij van Offroadbiking.eu zijn nu toch nieuwsgierig geworden wat ze daar voor heeft moeten doen. De top in de vrouwen cross wereld wordt echt wel breder en ook mondialer. Het mooie hier van is dat je tegenwoordig voor Worldcups en kampioenschappen niet altijd een zuivere voorspelling kan doen. Vrouwen als Maud Kaptheijns doen heel veel voor het fietsen en dat is ook terug te zien op de UCI lijsten. Zes brandende vragen hadden wij en hieronder het resultaat.

1 , Je gaat dit seizoen echt goed en er zit zo veel vooruitgang in jouw prestaties. Hoe ben je zo ver gekomen dit jaar?

Maud :  De afgelopen zomer heb ik heel wat dingen veranderd. Ik ben namelijk gestopt met mijn opleiding fiscaal recht en economie, omdat er geen vooruitgang meer in zat en het voor mij lastig te combineren was. Hierdoor kon ik serieuzer gaan leven met maar een doel voor ogen namelijk de cross. Ik maak daar zelf hele gerichte keuzes in qua training en wedstrijdprogramma. Voorheen heb ik namelijk redelijk veel op de weg gereden. Maar dit jaar heb ik voor het eerst alles op de cross gezet en dus een beperkt programma gereden op de weg. Tot slot heb ik mijn voeding hard aangepakt en ben ik 6 kg lichter dan vorig jaar en ik denk dat dit alles er voor gezorgd heeft dat ik een stap heb kunnen zetten.

  1. Op het EK in Huijbergen heb je echt een hele mooie prestatie neergezet . Zit het er in dat je dit in Zolder kan herhalen?

Maud : Het EK was zeker een mooie prestatie al hoewel ik mijn doel volledig op goud had gezet en niet op het podium. Voor het WK gaat dit niet veel anders zijn er verandert namelijk niet zoveel aan het deelnemersveld ten opzichte van het EK. Dus ik werk er hard aan om met dezelfde of misschien wat betere conditie af te zakken naar het WK in Heusden-Zolder.

  1. De constante selectie van de bondscoach is dat iets waar je zelf je seizoen op af kan stellen.

Maud : Aan begin van het seizoen was het een doel om in de top 50 te komen en dat is allemaal sneller gelukt dan ik verwacht had. Ik sta nu in de top 50 en kan zelf mijn route uitstippelen omdat je dat automatisch startrecht geeft op een WB.

  1. Is het voor jou een ding dat je weet dat er een bondscoach achter je staat door je goede prestaties?

Maud : Het geeft absoluut wat extra vertrouwen als je weet dat de bondscoach achter je staat.

  1. Hoe zie jij jezelf op het NK in Hellendoorn ?

Maud : Het NK zal dit jaar een hele spannende strijd worden bij de dames er zijn ongeveer een 5-tal rensters dat heel erg aan elkaar gewaagd is. Ik zelf zou in een goede dag misschien kans maken op het podium en dat is dan ook zeker een doel.

  1. Namen , een mooi parcours maar ook verraderlijk. Hoe ga je hier mee om ?

Maud : Namen is een loodzwaar parcours dat me totaal niet op het lijf geschreven is. Ik weet dit van mezelf maar ben er wel opgebrand om juist door crossen zoals Namen en net als afgelopen weekend Spa-Francorchamps te rijden daar heel veel van te leren en ook daar stappen voorwaarts te zetten. Op een parcours zoals Namen speelt mijn leeftijd misschien een klein beetje in het nadeel. Maar ondanks dat wil ik er natuurlijk alles uithalen wat er in zit aanstaande zondag. Ik ben namelijk net terug van een 10-daagse stage op Mallorca ik heb daar goed kunnen trainen en ben mentaal weer helemaal opgeladen voor het tweede deel van het seizoen dus ik heb er weer ontzettend veel zin in.