Meer media aandacht voor mountainbike

Meer media aandacht voor mountainbike

De Nederlandse en Belgische mountainbiker -(sters) krijgen nog steeds weinig aandacht in de pers. Berichten worden summier gebracht.  Op Facebook, via Twitter, op gespecialiseerde websites en via de grote teams kom je wel wat te weten over deze sport.Ondanks het feit dat een Nederlandse beloftevolle renner afgelopen weekend  één van de acht belangrijkste XC wedstrijden wint in het Tsjechische Nove Mesto, wordt het niet opgepikt door de media. Studio sport : dat is helemaal om te janken wat daar uitgezonden wordt. Sporza wil af en te wel eens wat uitzenden, maar dan gek genoeg alleen als Nys in de buurt is.

Globaal gezien is het mountainbiken een erg grote, mondiale sport.  Maar het blijft  zeker moeilijk  om enige publiciteit te genereren op TV of in de grote nationale dagbladen.

Al deze mannen en vrouwen worden erg veel te kort gedaan. Omdat hun inspanningen om op het niveau van wereldtopper te komen zeer ver gaan en ze allen een topsportstatuut of loopbaanonderbreking hebben.
 Via de de live streams zijn er wel wedstrijden te zien, maar deze zijn ook niet altijd makkelijk te vinden. Regelmatig valt alles weg,als je zit te kijken naar een beklijvende wedstrijd.

De grote hamvraag is en blijft natuurlijk of wij hier iets aan kunnen veranderen. Ik beantwoord met ja, maar de grote TV zenders moeten mee werken en dan iets doen zoals Omroep Brabant in Nederland. Die zond bijvoorbeeld een erg mooie docu uit over de Absa Cape Epic. Dit is wat wij willen zien en hier krijg je een beleving die blijft hangen.

Chapeau Omroep Brabant ! Ga zo door met deze kwaliteit te leveren. Alleen mag de frequentie eens wat hoger.

Jan v Dijk