Startgeld in de cyclocross opdoeken?

Startgeld in de cyclocross opdoeken?

Ex-wereldkampioen Mario De Clercq opende deze week een discussie over het startgeld in de cyclocross. En onze Jan zette er een leuk boompje over op.

Vaak gaan de grote budgetten op aan renners bij de gekende crossen. Een renner die een paar keer wint, kan het jaar daarop niet meer starten omdat het renners budget niet meer toereikend is.  Het kan niet zo zijn dat  het publiek komt om Klaas Vantornout te zien en dan vervolgens horen dat er geen geld is om Klaas te betalen.

Ben het niet vaak eens met Mario de Clercq. Maar hij heeft wel een punt met te zeggen dat een grotere prijzenpot beter is dan startgeld uitgeven. Met een grote prijzenpot zal het debâcle van Ardooie zich niet meer herhalen en daarbij komt nog het simpele feit dat er echt gestreden wordt om de prijzen. Want dat is dan het salaris in de crossen.

Startvelden zullen voller worden met betere renners die hierdoor hun zuurverdiende startgeld dan niet meer gaan krijgen !

Nys is vooralsnog tegen omdat hij jaren heeft geïnvesteerd om dat startgeld te verdienen. Nys verdient genoeg, zou ik bijna zeggen. Dan moet er net als wat Nys beweert, gewerkt moeten worden. Dat is wat hij zelf altijd doet in elke wedstrijd. Zoals hij zo vaak zelf verkondigt.

Laat het eens even bezinken en doe al eens vast een paar wedstrijden volgens dit systeem. En zie eens  wat er van terecht komt. Spektakel verzekerd! Geloof me : als er een vettere prijzenpot is, dan kan een mindere renner ook eens iets verdienen in een goede dag.

 

Jan v dijk