Mercedes-Benz UCI Mountainbike World Cup in Albstadt zonder toeschouwers

Mercedes-Benz UCI Mountainbike World Cup in Albstadt zonder toeschouwers

Over iets minder dan vier weken gaat in Albstadt de Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup van start en de voorbereidingen zijn in volle gang. Van 7 tot en met 9 mei 2021 strijden de beste cross-country mountainbikers in de Bullentäle in Albstadt-Tailfingen om de eerste punten voor het eindklassement en hebben zij nog een kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio.

Na de afgelasting van de UCI Mountain Bike World Championships in Albstadt als gevolg van de Corona-pandemie vorig jaar, zijn de voortekenen voor de Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup dit jaar iets beter. “De voorbereidingen draaien al maanden op volle toeren en worden aangepast aan de steeds veranderende omstandigheden”, vertelt Klaus Konzelmann, burgemeester van de stad Albstadt en beschermheer. De thans geldende Corona-verordening van de deelstaat Baden-Württemberg staat toe dat de UCI-wereldbeker als top- en beroepssportevenement wordt gehouden. De verordening sluit echter toeschouwers van dit evenement uit. “Het is voor ons niet gemakkelijk zonder een fantastisch publiek dat jaar na jaar voor een unieke sfeer in de Bullentäle zorgt en de atleten tot topprestaties aanspoort“, vervolgt OB Klaus Konzelmann.

We werken nauw samen met de UCI, de BDR en de verantwoordelijke autoriteiten om een veilig evenement voor alle betrokkenen te kunnen garanderen. Iedereen levert een belangrijke bijdrage aan het succes en het goede verloop van het evenement,” aldus burgemeester Steve Mall.

Parallel aan de gebruikelijke voorbereidingen werd in samenwerking met de verantwoordelijke autoriteiten, de dienstverleners en de verenigingen een alomvattend hygiëneconcept uitgewerkt. Het doel is alle deelnemers zo goed mogelijk te beschermen en mengsels op het terrein zoveel mogelijk te voorkomen. Ter plaatse zal onder meer een Corona-sneltestcentrum worden opgezet met de DRK Zollernalb.
Het goede nieuws:
Voor de toeschouwers blijft het ook dit jaar mogelijk om de races live te volgen via RedBull TV.

Hoewel wij ons dit jaar in verband met de toeschouwerssituatie moeten beperken, kijken wij optimistisch en vol vertrouwen naar het volgende jaar. Dan kunnen, zo hopen alle betrokkenen, de toeschouwers van de Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World van 6 tot en met 8 mei 2022 de spannende wedstrijden van de beste mountainbikers weer live en ter plaatse volgen.

Meer informatie over de Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup en de Bikezone Albstadt is te vinden op www.bikezone-albstadt.de.

Bron: PM

Foto: Eric Dominicus