Met Wannes Magdelijns heeft BMX 2000 weer een wereldkampioen in haar rangen

Met Wannes Magdelijns heeft BMX 2000 weer een wereldkampioen in haar rangen

Na Kjelle Poets en Marthe Goossens enkele jaren terug heeft BMX 2000 DESSEL weer een wereldkampioen in hun rangen. Deze keer is het supertalent Wannes Magdelijns die in Zolder de afgelopen week met de hoogste eer ging lopen bij de boys van 15 jaar.

Wannes werd vorig jaar al tweede in het WK en Europees- en nationaal kampioen en die prestatie heeft hij nog net wat scherper gesteld door op zowel het BK, het EK en het WK geen enkele reeks of finale te verliezen, een topscore dus voor Wannes.

Maar het was niet enkel Wannes die een topprestatie heeft neergezet in Zolder.

Zo was er ook nog Maxime Breugelmans die een zilveren medaille behaalde bij de girls en Jaro Spooren een bronzen medaille bij de boys 11 jaar. 

Gebbe Sauvelliers reed ook ijzersterk WK en hij werd uiteindelijk mooi vierde in de finale.

In dezelfde finale waar Wannes wereldkampioen werd,stond ook nog Jools Melis aan de start in de finale en leek lang op weg naar ook een podiumplaats tot hij onderuit ging en toch nog mooi zesde werd.

Ook was er een zesde plaats in de finale weggelegd voor Peggy Mariën die bij de dames cruiser 40 jaar en over een knal prestatie neer zette.

In de hoogste categorieën zagen we bij de junior woman Marthe Goossens jammerlijk genoeg onderuitgaan in de start van de halve finale. Zij was zeker podium waardig bij de junior women. Ook Mathijs Verhoeven kwam de ganse dag niet in zijn ritme en werd uitgeschakeld in de reeksen al was de tegenstand wel bijzonder zwaar dit jaar want alle wereldtoppers stonden aan de start in Zolder.

Het is zeker geen evidentie om een finale plaats te bemachtigen als je weet dat er in totaal 3800 deelnemers waren ingeschreven voor dit WK en dan de wedstrijden reden in een tropische temperatuur. Als je dan weet dat er leeftijden bij waren van boven de 150 deelnemers en je geraakt daar dan tenslotte bij de top 8 in de finale is dit al een prestatie op zich.

We zagen op dit WK ook weer heel wat talenten uit eigen rangen waar we in de toekomst nog zeker van gaan horen. Want ook de rest van de Desselse leden hebben zich flink geweerd en knap gepresteerd.

Met zes finale plaatsen waaronder drie podiums behoort BMX 2000 DESSEL nog steeds bij de clubs met de beste resultaten waar ze in Dessel bijzonder trots op zijn.

Bron en foto’s : BMX 2000 Dessel