Meybo factory team heeft nieuwe coach

Meybo factory team heeft nieuwe coach

Het MEYBO FACTORY team is nog steeds een vast waarde in de Belgische en Europese paddocks. Reeds vijf jaar actief in de huidige vorm, enkel de rijders samenstelling is licht gewijzigd de laatste jaren.
Wel nieuw is dat het team sinds februari ook een vzw is geworden met als officiële naam
BMX RACING PROMOTION vzw. Dit is enkel de naam van de vzw, de naam naar de buitenwereld toe blijft hetzelfde: Meybo factory team Belgium.

In 2016 hebben ze wel afscheid genomen van een rijder die er sinds de opstart van het team is bij geweest: Pjotr Paeshuyse. Hij gaat zich volledig op zijn studie richten en daardoor minder wedstrijden rijden,  waardoor hij dan zelf heeft gekozen om geen deel meer uit te maken van een team en terug met de clubkleuren gaat rijden.

In de plaats van Pjotr is er dan Dean Wouters bij gekomen, Dean is de jongere broer van Joffrey die al voor het vierde jaar deel gaat uitmaken van het team.
Dean wordt in 2016 eerste jaarsjunior en komt over van het supercross benelux team.  Dean is een spectaculaire rijder die de onderlinge confrontaties in de wedstrijd niet uit de weg gaat en moet in 2016 in staat zijn om nationaal finales te rijden. Al zal dit niet gemakkelijk worden daar hij nationaal een reeks hoger gaat rijden, namelijk bij de elite.

Ook nieuw in 2016 is Stefaan Huysmans die de taak van coach op de wedstrijden op zich gaat nemen.  Stefaan is een ex- BMX’er en sinds enkele jaren vaste trainer bij BMX 2000 DESSEL.
Het is de eerste job als coach voor Stefaan maar door zijn rustig karakter zal dit gaande weg het seizoen zeker wel los lopen.

Stefaan neemt de job als coach voor een deel over van Frank Smets die zich nu volledig kan toeleggen op de job als teammanager.

Eigenaars van het team zijn Frank Smets en Gunter Hannes. Frank neem de taak van team manager op zich en Gunter staat in voor de financiële kant van de zaak.
Het doel van het team is de sponsors te promoten en dat de rijders in een rustige omgeving zich ten volste te kunnen inzetten voor hun sport om zo tot betere resultaten te komen in een team waar inzet het belangrijkste is.

Sponsoring :

Sinds 3 jaar is het team het officiële MEYBO factory team België, dus rechtstreeks rijdend met de sponsoring van het Nederlandse fietsenmerk MEYBO, daarbij gesteund door het onderdelen merk SUPER DUPER en door BMX24SEVEN.COM
Alle rijders worden gekleed door FAITH met shirts, broeken en handschoenen, de helmen zijn een sponsoring van EUROPE HELMETS en de smeer en poetsmiddelen via sponsoring van BOVELO.
Tijdens het seizoen kunnen de rijders al sinds enkele jaren genieten van de kwaliteitsvolle sport voedingsproducten van PERFORMANCE.
Tussen de manches door genieten de rijders van de sponsoring van ADIDAS eye wear.
De video producties komen ook in 2016 weer van MEDIALISME.
Alle beletteringen op banners en nummerborden komen van LUC VERVAEREN en verder zijn er nog enkele sponsors die er voor zorgen dat het financiële plaatje blijft kloppen binnen het team en dat zijn, MOPAL, MOLSE BOUWMACHINES, MOL IN ACTION KARTING, NARVIFLEX, LOMMELEN TRANSPORT, NK VERZEKERINGEN, DVG LASWERKEN, PAESHUYSE ELECTRO TECHNICS.

Rijders :

Jools Melis

Jools is vanaf 2016 volwaardig lid van het team, dit wil zeggen dat hij vanaf nu ook met de team kleuren kan uitkomen op de wedstrijden.
Jools heeft in 2015 nationaal zowat alles gewonnen wat er te winnen viel en wat vorig jaar net niet lukte ging dit jaar wel, namelijk het BK en de provinciale titel op zijn naam zetten, maar ook internationaal waren de resultaten er nu wel, in Nederland werd hij knap vijfde op het Europees kampioenschap.

Jools komt in 2016 uit bij de boys van 12 jaar.

Marthe Goossens

Marthe is ook in 2016 nog de enige dame in het team en we zijn maar al te trots dat we dit super talent nog steeds in onze rangen mogen hebben, met haar vijfde Europese titel die ze dit jaar wist te veroveren en daar bovenop nog een bronzen medaille op het WK heeft ze de doelstellingen weer gehaald, en ook in 2016 blijven voor Marthe de internationale resultaten het belangrijkste doel, daarom rijd zij ook het komende seizoen nog bij de boys van 14 jaar om dan in het buitenland sterker voor de dag te kunnen komen.

Wout Geukens

Wout gaat zijn tweede seizoen in bij het team en heeft er een degelijk seizoen op zitten met een tweede plaats in het BK en wist hij de provinciale titel te pakken bij de boys 14.
In 2016 komt hij in de zware categorie boys 15/16 jaar uit en als 15 jarige is dit toch telkens opnieuw een zwaar jaar om door te komen, maar we zijn er zeker van dat Wout ook in 2016 voor mooie uitslagen zal kunnen zorgen en misschien wel voor enkele verassingen kan zorgen.

Senne Hannes

Senne is de enige rijder die er vanaf 2012 bij is en zoon van mede eigenaar Gunter Hannes.
In 2015 had hij wederom af te rekenen met enkele aanslepende blessures, maar deze zijn nu verleden tijd en heeft er al enkele goede trainingsmaanden op zitten onder leiding van Yves De Meulemeester die in het verleden met tal van top motorcrossers heeft gewerkt.
In 2016 komt Senne ook uit in de categorie 15/16 jarige boys, dus samen met Wout en als oudste in de reeks moet hij toch in staat zijn om aansluiting te vinden met de subtop.

Dean Wouters

Dean is de nieuwkomer in het team voor 2016. Hij wordt 17 jaar en treed dus aan in de junior categorie, maar in Belgie gaat hij een klasse hoger rijden, bij de elite, dit om dezelfde reden als Marthe, om internationaal beter voor de dag te komen.
Dean komt over van het supercross benelux team en sluit nu dus aan bij broer Joffrey, ook zij zullen dus samen uitkomen in de Belgische competitie en dit zal gegarandeerd nog mooie duels opleveren.

Dean is een rijder die elke keer opnieuw het beste van zichzelf geeft en is iemand die telkens opnieuw verassend uit de hoek kan komen tijdens de wedstrijden en is ook op de trainingen de perfecte team maat voor de jongere rijders omdat Dean één van de meest technische rijders uit het peleton is.

Joffrey Wouters

Joffrey gaat al zijn vierde jaar in als team rijder en afgelopen seizoen was zijn eerste als elite en daarin wist hij op het BK een mooie zilveren medaille weg te kapen en pakte hij de provinciale titel, alsook wist hij het eindklassement van de Flanderscup op zijn naam te zetten.
Joffrey gaat in 2016 nationaal weer uitkomen in de hoogste categorie en wegens de hogere studies heeft hij beslist om het internationaal wat rustiger aan te doen en rijdt daar enkele wedstrijden bij de boys 17-29 jaar.

Info 

Voor meer info kan u zich wenden tot; Frank Smets ( team manager ) Frank.smets2@telenet.be 0478/92.63.39

 Bron:PM