TC Ravels op 20 maart 2016

TC Ravels op 20 maart 2016

In Ravels werd de eerste Topcompetitie van het nieuwe seizoen 2016 verreden. Op zaterdag kregen de rijders de mogelijkheid om hun eerste training af te werken. Begeleiders konden hun rijders al gaan inschrijven. Voor de ene verliep het vlekkeloos en voor een andere moeizamer. Maar er werd gevraagd om de vergunning van de rijder bij de inschrijving te laten zodoende dat het ’s avonds kon worden aangepast. De dag nadien konden de rijders hun licentie gaan afhalen bij één van de vertegenwoordigers van de Wielerbond en konden zij zonder problemen deelnemen aan de wedstrijden.

IMG_2246

Heel wat rijders vonden de weg naar het parcours in Ravels. Het eerste blok gaf ons al recht op 59 reeksen met 389 wedstrijdrijders. Er werden mooie reeksen verreden en je zag aan de rijders dat ze er weer plezier in hadden dat het nieuwe seizoen begonnen was.  We kregen uit verschillende clubs winnaars op het podium : Bent Lenssen voor PMC Cycling Zolder bij de boys 5-6 jaar – Mats De Ridder van Top Gear team bij de boys 7 jaar – Lars Bosch voor de Molensprinters Pulderbos bij de boys 8 jaar – Dries Brouns voor Circuit Zolder bij de boys 9 jaar – Stef Lippens voor de Molensprinters Pulderbos bij de boys 10 jaar – ERgor Karachun uit Rusland bij de boys 11 jaar – Jools Melis voor Offroad club Dessel bij de boys 12 jaar. Zij hadden dus al een mooie toon gezet naar de wedstrijden toe van blok 2.

IMG_3702

Ook hier kregen we mooie dingen te zien : Winst voor Seppe Laenen voor Circuit Zolder bij de boys 13 jaar – hij deed daarmee zijn papa een groot plezier. Yvan Laenen was ten val gekomen tijdens de trainingen van zaterdag en moest forfait geven voor de wedstrijd van zondag. Senne Buysen van de Molensprinters uit Pulderbos was de winnaar bij de boys 14 jaar – Pieter Leroi was de overduidelijke winnaar voor Circuit Zolder bij de boys 15-16 jaar – Brecht Put pakte de winst bij de boys 19 + voor PMC Cycling Zolder – Dennis ’the stunter’ Steemans bezorgde Dennenteam Keerbergen de winst bij de junioren – Ghinio Van de Weyer pakte de zegen bij de Elites.

Ook onze meisjes lieten zich gelden in Ravels : Bij hen waren volgende girls de winnaressen : Nora Spooren bij de girls 5-6 jaar voor Offroad Club Dessel – Maxime Breugelmans voor de Molensprinters uit Pulderbos bij de girls 7- 8 jaar – Paula Kibare uit Letvia pakte de winst bij de girls 9-10 jaar – Chloe Greenwood voor BMX Peer zette zich op het eerste chavotje bij de girls 11-12 jaar – Zara Vingerhoets voor Ranst pakte de bloemen bij de girls 13-14 jaar – bij de girls 15+ nam Karo Vertessen de winst mee naar Circuit Zolder.

Anouck Verweij 4

De cruisers waren ook van de partij in Ravels : ook zij betwisten hun eerste wedstrijd met volle overgave. De winst bij de cruisers – 16 jaar was voor Ymen Cras voor de Wizards (nieuwe club in de BMX) – Dennis ‘The Stunter’ zorgde voor een tweede overwinning voor Dennenteam Keerbergen bij de cruisers 17-29. Bij de cruisers 30-39 jaar ging de winst naar Wesley Van Gastel voor de Molensprinters Pulderbos. Bij de cruisers 40+ was het een spannende strijd tussen Tonny Strobbe en Nico Schroyen. Nico moest in de laatste rechte lijn de duimen leggen voor Tonny. Bij de cruisers Girls ging de winst naar Angie Vandeput voor PMC Cycling Zolder.

Angie Vandeput 1

Volgende week zakt de hele meute af naar het Circuit van Zolder om daar hun eerste Flandercup wedstrijd af te werken. Ook voor de Limburgse piloten komt er nog hun provinciaal kampioenschap erbij. Dus volgende week kennen wij de nieuwe Limburgse Kampioenen vanaf 12 jaar al. De rijders onder de twaalf jaar rijden geen officieel Kampioenschap van Limburg.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts – Marc Bluys