Michael Boros werd de Tsjechische Kampioen.

Michael Boros werd de Tsjechische Kampioen.
Michael Boros heeft zich deze middag dus tot Tsjechisch kampioen gekroond. En dat in wel bijzonder extreme weersomstandigheden. “Vanmorgen was het -20 graden. Ook tijdens de wedstrijd liep het kwik niet hoger op dan -15°”, aldus de nieuwe kampioen.

“Extreem”, noemt Michael het. “Echt waar. Dit heb ik nog maar zelden meegemaakt. Niet alleen de vriestemperaturen, maar ook het compleet ondergesneeuwde en ultragladde parcours waren niet van de poes.”

Michael Boros scheidde zich in Hlinksko al in de tweede ronde af van de verzamelde concurrentie. Alleen de ploegmaats Paprstka en Nesvadba glipten mee. “En ik moet eerlijk bekennen dat die twee technisch iets sterker waren dan ikzelf”, vertelt hij. “Het was natuurlijk pas mijn tweede wedstrijd op mijn nieuwe Colnago-fiets. Dat is toch altijd even wennen. Maar mijn tuig heeft goed standgehouden (lacht.).”

“Bij het ingaan van de slotronde verzeilde ik wel in derde positie, maar met een tweetal manoeuvres heb ik me toch naar de kop kunnen werken. Zo kon ik ideaal aan de sprint beginnen en de klus klaren. En of ik tevreden ben! Na twee keer zilver en een keer brons op het nationaal kampioenschap, pak ik nu eindelijk de titel. En dat uitgerekend voor mijn nieuwe Pauwels Sauzen-Vastgoedservice team. Fantastisch.”

“Ik bouw hier nu nog een feestje met de familie en morgen zit ik zeker voor mijn laptop om het BK in Oostende te volgen. I will cross my fingers for my Belgian teammates”, besloot Michael Boros met een knipoog.

Foto: ©SvetCycklistiky.cz

Bron : Pauwels Sauzen
Publicatie : Nancy Aerts