Michael Vanthourenhout wint Kermiscross in Ardooie

Michael Vanthourenhout wint Kermiscross in Ardooie

Michael Vanthourenhout heeft de Kermiscross in Ardooie gewonnen. Tom Meeusen werd tweede voor de Duitser Philipp Walsleben.

Sven Nys had in laatste instantie afgemeld wegens ziekte. Inderhaast belde de organisatoren nog naar Klaas Vantornout om te starten. Maar daar ging de West-Vlaming niet op in.

Tom Meeusen bewees met zijn tweede plaats dat zijn vormpeil in orde is en dat hij komende zondag iets kan laten zien op de wereldbeker.

De in Belgische dienst rijdende Walsleben bevestigde heel voorzichtig zijn talent en stond als derde op het podium.

De echte toppers hebben forfait gegeven in Ardooie en slepen de messen voor zondag , Francis Mourey en Clement L’hotelerie zijn nog mijlenver van de podiumplekken, Nys is ziek,  maar geloof me, hij is zondag  samen met Van der Haar de te kloppen renner.

Julien Taramarcaz, rijdt inmiddels in Belgische dienst. Maar wat kan hij doen tegen de Laaglanders? Voor een verrassing zorgen?

Feit is wel dat met de laatste regels van de UCI de eerste 50 in het klassement een veelvoud aan Belgische renners in het veld verschijnen. Dit is geen mondialisering, zoals de UCI het wilde, en zeker niet goed voor de cross.

 

Jan v dijk