Robby De Bock en Michael Van Aelbroeck worden derde in Bridge Cape Pioneer

Robby De Bock en Michael Van Aelbroeck worden derde in Bridge Cape Pioneer

ava

Robby De Bock en Michael van Aelbroeck veroverden uiteindelijk de derde plaats algemeen in de Bridge Cape Pioneer Terk 2014 en dit na een zware week van hard labeur door de Afrikaanse wildernis.

In de derde etappe werd al beter gedaan dan in de proloog en de eerste etappe. Robby en Michael zetten de kroon op het werk in de koninginne etappe van 85 km en 2750 hoogtemeters. Dat deden ze  zeer goed  met een vierde plaats in de etappe,Via een der de plek in de etappe nr. 5 is de prestatie met de dag beter geworden. De zesde etappe ging de einduitslag bepalen . De mannen van Bulls en Scott factory racing bezetten plaats 2 en 1 in de het algemeen klassement.

Uiteindelijk resulteerde deze wedstrijd in een zeer mooie derde plek voor Michael en Robby en is hun Afrikaanse avontuur een eclatant succes geworden. Een mooiere afsluiting van seizoen 2014 kon Robby zich vermoedelijk niet wensen.

Ook de andere Belgische en Nederlandse renners en rensters hebben goed gepresteerd in deze mooi, doch zware wedstrijd op het Afrikaanse continent. Een zeer goede Ken van den Bulke en Alice Pirard hebben mooie zeer mooie uitslagen gereden.

De Lage Landen hebben echt toprenners op MTB gebied die uitzwermen over de aardbol en mooie wedstrijden rijden en de visitekaartjes zijn voor hun landen.

 

Jan v Dijk