Michiel van der Heijden Nederlands kampioen

Michiel van der Heijden Nederlands kampioen

 

Michiel van der Heijden eiste andermaal de titel van beste mountainbiker van Nederland op . De verwachte strijd met Rudi van Houts was al in de 5 de ronde gestreden, omdat Rudi de benen niet had. Hans Becking was degene die in extremis Michiel nog van de titel af zou kunnen houden en Hans was er alles aan gelegen om dat ook te proberen.

Frank Beemer en Hans Becking vertrokken furieus uit de start en de eerste finish passage lag Rudi van Houts 30 meter achter en Michiel van der Heijden was even op achtervolgen aangewezen samen met Jeroen Boelen. Frank Beemer kon na een ronde of 4 de harde, snelle wedstrijd niet meer volgen en moest vooraan afhaken, waar op dat moment Michiel , Rudi en Hans de dienst uitmaakten. Vooral Hans Becking was er veel aan gelegen om goed te rijden omdat het hele seizoen niet echt makkelijk verliep en daarin had hij een trouwe bondgenoot in Michiel v d Heijden die kost wat kost die titel mee naar huis wilde nemen.

Dit hoge tempo heeft uiteindelijk Rudi van Houts de kop gekost en die moest afhaken om verder voor de derde plaats te blijven rijden en die te behouden. ‘Op een gegeven moment liepen door het hoge tempo mijn benen vol op dit parcours en werd ik op mijn waarde geklopt,’vertelde Rudi achteraf. De tweestrijd tussen Michiel v d Heijden en Hans Becking duurde intussen voort en ze losten mekaar voortdurend, zodat niemand kon terug keren.

Frank Beemer werd vierde. Frank heeft gereden voor wat hij waard is en dit is volgens ons ook wel de plaats die hij vandaag zichzelf toe kon eigenen. Nummer 5 in de wedstrijd Jeroen Boelen was helemaal in zijn nopjes met deze uitslag en was erg gelukkig met deze notering.

Een mooie titelstrijd die gestreden werd op een, ook voor de Elite mannen een selectief zwaar parcours door de regen, met als gevolg dan modder en gladheid. Om hier te winnen moest je serieus met het mes tussen de tanden koersen en dat hebben we ook gezien en mee beleefd.

Jan v Dijk