Anne Terpstra opnieuw Nederlands kampioene

Anne Terpstra opnieuw Nederlands kampioene

 

Anne Terpstra nam opnieuw de Nederlandse titel van beste mountainbikester bij de elite vrouwen categorie mee naar huis. Anne maakte goede sier op het zeer selectieve en natte verregende parcours in Zoetermeer tijdens de vrouwen race.

Anne is momenteel simpelweg te sterk voor de overige concurrentie in Nederland en de laatste weken zit ze echt in een hele positieve flow. De tegenstand moest toch komen van de jongelingen Annemarie Worst en Anne Tauber die er vorige week al geen twijfel over lieten bestaan echt voor het podium te komen en de beste plaatsen op het podium.

Na de start is de eerste tegenvaller voor Annemarie Worst die uitviel met materiaal pech en Anne Tauber die in de laatste ronde al lopend over de finish kwam met pech. Wie ging er dan de overige podium plekken bezetten is de volgende vraag die zich opdrong. Laura Turpijn is de eerste die dankbaar gebruik maakte van het uitvallen van de twee jonge bikesters en nam het roer voor de 2 de plaats stevig in handen. Naarmate de wedstrijd vorderde, liep Laura ook verder weg. Britt v d Boogert kon safe naar een podiumplaats rijden.

Na afloop gaf Anne nog volgend commentaar mee: ‘‘’Mijn plan was om, wat er ook zou gebeuren, mijn eigen race te rijden. Het liep niet helemaal vlekkeloos: ik ben een paar keer gevallen en ook mijn fiets had het zwaar te verduren, maar al met al ben ik heel tevreden. Ik ben super blij dat ik ook dit jaar de rood-wit-blauwe trui mag dragen. Hierbij wil ik bedanken het Habitat MTB Team, SaVa Voedingadvies, Tijd voor Spieren, Ten Tije sport en wellness beleving, Autolease Company, BJ Electronics, Bovelo en IQEQ. Bovenal de mensen die mij 24 uur per dag helpen beter te presteren: mijn vader en moeder, Rien, Rolf en Moniek.’’

Anne Terpstra is de terechte en mooie kampioene die het dik verdiend heef. De pechduivel haalde 2 goede kandidaten uit de wedstrijd en geeft Laura Turpijn en Britt v d Boogert een plaats op het podium. Mooi podium met bikesters die het dik verdiend hebben en overeind zijn gebleven.

Jan v Dijk