Micki van Empel sukkelt opnieuw met schouder

Micki van Empel sukkelt opnieuw met schouder

ava

Telenet-Fidea-renner Micki van Empel heeft opnieuw last van zijn schouder. Tijdens het Nederlands kampioenschap mountainbike voor beloften viel hij in de tweede ronde waardoor zijn schouder uit de kom ging.  Het is niet de eerste keer, de jonge Nederlander moest eerder de ronde van Servië vroegtijdig verlaten met hetzelfde probleem.

Het gebeurde in de tweede ronde toen ik in een afdaling in een diepe put blokkeerde. Ik ging zo zwaar neer dat mijn schouder nog maar eens uit de kom ging. Na 30 seconden ging hij er gelukkig als vanzelf weer terug in, maar het redde mijn koers niet. Ik maak me zorgen,” zuchtte Micki.

Ik had me extra ingetapet, ik droeg ook een brace, maar het kon mijn schouder niet in evenwicht houden. Ik moet me dringend beraden over wat ik hiermee ga doen. Zo kan ik niet verder. Het remt me enorm af. In het verleden had ik al problemen hierdoor, nu opnieuw,” zei van Empel.

Brecht Toelen