Veldrijders doen het goed op de weg

Veldrijders doen het goed op de weg

ava

De veldrijders hebben een succesvolle week op de weg achter de rug. Niels Albert, Sven Nys, Kevin Pauwels en Philipp Walseben mochten afgelopen week allemaal het podium bestijgen.

Pauwels komt 20 cm tekort voor overwinning

Kevin Pauwels mistte donderdag op een haar de overwinning in de 68ste editie van de Grote Prijs Beeckman-De Caluwé in Ninove. De Sunweb-renner moest in de massaspurt Joeri Stallaert van Landbouwkrediet 20 cm voorlaten aan de meet.

Veldrijders eisen podiumplaatsen op in het Heistse derny festival 

In het Heistse derny festival waren het ook de veldrijders die mee het tempo bepaalde. In de eerste reeks moest Niels Albert Kris Boekmans en Kevin Peeters voorlaten. In reeks twee was het zijn ploegmaat Philipp Walsleben die als derde over de meet kwam.

De finale werd gewonnen door Evert Verbist. Niels Albert die vorig jaar won werd 2e. Sven Nys werd 3e.

Daniel Peeters blijft maar winnen

Daniel Peeters beleeft op dit moment een droomseizoen. De renner die vanaf 1 september in de kleuren van Telenet-Fidea het veld induikt behaalde afgelopen week al zijn tiende overwinning op de weg in Ransberg.

Van de proloog van de ronde van Kontich tot de klimkoers in Herbeumont -waar hij de laatste 50 meter te voet aflegde-, overal was de jonge rijder te sterk voor de concurrentie.

Sanne Cant sterk in Tour de Limousin

Sanne Cant heeft -zoals ze het zelf schreef op facebook- de tijdrit van haar leven gereden. In de Tour de Limousin wist ze de achtste tijd te klokken. Door de sterke tijdrit schuift ze op naar de 12e plek in het algemeen klassement.

Brecht Toelen