Mona Mitterwallner outstanding bij de U23 vrouwen

Mona Mitterwallner outstanding bij de U23 vrouwen

Mona Mitterwallner is de nieuwe wereldkampioene bij de U23 vrouwen. Haar landgenote Laura Stigger greep het zilver, de Deense Caroline Brohe nam het brons mee naar huis.

Een jaar na het winnen van de wereldtitel bij de junioren in Leogang 2020, herhaalde Mona Mitterwallner dit in Val di Sole in de U23, waarbij ze opnieuw de superioriteit toonde die ze het hele seizoen had getoond.

Nadat Laura Stigger de startronde had aangevoerd, nam Mona Mitterwallner in de eerste ronde het commando over. Ze vergrootte haar voorsprong voortdurend dankzij haar superieure klimvaardigheden en bleef alert voor de aanvallen van haar meer technische landgenote. “De klim is mijn terrein en daarom probeerde ik het beste uit mijn sterke punten te halen, want ik wist dat Laura sneller zou zijn dan ik in de afdalingen. Vandaag vond ik een fantastisch parcours, technisch en perfect passend bij mijn eigenschappen.”

Met geconsolideerd goud en zilver al vast, zag de strijd om de bronzen medaille de Deen Caroline Bohe aan het langste eind trekken, ten nadele van de Italiaanse Tovo.

Bron: UCI

Foto: Twitter UCI