Tiago Ferreira en Katazina Sosna winnen Kronplatzking

Tiago Ferreira en Katazina Sosna winnen Kronplatzking

Tiago Ferreira heeft de Kronplatzking gewonnen, de Dolomieten met aankomst op meer dan 2000 m hoogte. Hij zegevierde voor Aleksei Medvedev en Mattina Longa. Tony Longo en Wout Alleman mochten mee op het podium. Roel Paulissen, haalde dat, met een zesde plaats, net niet. Toch een knappe prestatie voor de Europese kampioen bij de masters. Bij de vrouwen won Katazina Sosna voor Adelheid Morath en Esther Süss.

Wout Alleman, die tot in de finale uitzicht had op een derde plaats, gaf na afloop volgende reactie: ‘Ik ben dit jaar al een aantal keer in de Dolomieten geweest en wist dus wel wat mij ongeveer te wachten stond. Op het einde van de eerste lange klim reed ik nog wel met ploegmaat Tiago. Maar doordat het nog veel te ver was, besloten we om te temporiseren en een aantal renners te laten terugkeren. Bij de eerste beklimming van de Kronplatz moest ik passen toen Tiago en Medvedev een versnelling plaatsten. Toch kon ik goed stand houden als derde. In de laatste afdaling op het bikepark koos ik een verkeerde lijn waardoor ik een halve minuut verloor en nog twee renners terugkeerden die ik later op de slotklim nog moest laten rijden. Uiteindelijk word ik dus vijfde en ploegmaat Tiago won! Voor dit soort wedstrijden voel ik dat ik nog wat ervaring tekort kom.’

Foto’s: FB Hilde Meere