Morgen BRICOcross in Meulebeke

Morgen BRICOcross in Meulebeke

Morgen staat in het Meulebeekse Domein Ter Borcht de vierde editie van de Berencross op de agenda, dit jaar tevens de tweede manche van de BRICO CROSS. Het deelnemersveld wordt getopt door onder meer wereld- en Belgisch kampioen Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt, Klaas Vantornout, Kevin Pauwels, David van der Poel, Rob Peeters, Jens Adams, Dieter Vanthourenhout en vele anderen.

Wout van Aert (22) won in Geraardsbergen de eerste van zes Brico Crossen en wil ook in Meulebeke een goed figuur slaan. Met Mathieu van der Poel krijgt hij alvast een tegenstander van formaat. Zondag in Gieten moest hij -door materiaalpech in de slotfase- het onderspit delven tegen de Nederlandse kampioen. “Of ik uit ben op revanche? Dan eerder een revanche op mijn ketting“, lacht de wereldkampioen. “Nee serieus, met de intrede van Mathieu heb ik het gevoel dat het veldritseizoen nu echt op gang geschoten is. Net als overmorgen in Ronse, krijgt het publiek in Meulebeke de kans op een nieuw duel. En als het van mij afhangt, komt dat er effectief ook. De motivatie is er. Deze cross telt dan wel niet mee voor een klassement, de wedstrijd wordt wel live op tv uitgezonden, dus is het voor mijn sponsors dat ik er het beste van mezelf geef.”

Ook beloftenwereldkampioen Eli Iserbyt (18) start met ambitie. Iserbyt vormt met Michael en Dieter Vanthourenhout, Kevin Pauwels en Klaas Vantornout een sterk blauwwit blok. Ook de Marlux-Napoleon Gamesrenners zijn niet zinnens met de handrem op te rijden. “Integendeel. Voor mij is het een ideale kans om me nog eens te meten met de profs. Uit ervaring weet ik dat ik twee wedstrijden per weekend aan kan. Dus als de kans zich aandient, probeer ik zeker mijn plek tussen de profs op te eisen.”
Meulebeke praktisch:

Programma:
11u: Nieuwelingen
12u: Junioren
13u45: Dames
15u: Heren elite en beloften

Volledige deelnemerslijst (alle categorie├źn) en het parcours vindt u op http://www.brico-cross.be/wedstrijden/meulebeke

Erelijst:
2013 (B-cross): 1. Vinnie Braet 2. Kendric Van Grembergen 3. Bart Hofman
2014: 1. Klaas Vantornout 2. Jim Aernouts 3. Kevin Pauwels
2015: 1. Tom Meeusen 2. Kevin Pauwels 3. Rob Peeters

Inkom: 12 euro (kinderen onder 12 jaar gratis)

Wedstrijd live op VTM vanaf 14u35 met commentaar van Merijn Casteleyn en Roland Liboton

Website organisatie: www.berencross.be
Facebook: www.facebook.com/BRICO CROSS
Twitter: @bricocross

Bron: PM