Superprestige Zonhoven: duik zelf in de kuil en voel de adrenaline

Superprestige Zonhoven: duik zelf in de kuil en voel de adrenaline

Op zondag 16 oktober 2016 vindt in Zonhoven de tweede manche plaats van de Hansgrohe Superprestige. Blikvanger op het fantastische parcours is elk jaar opnieuw “de kuil”. Dit jaar tonen niet alleen de toprenners er hun kunnen, maar kan ook de durfal met zijn eigen tweewieler de kuil in duiken tijdens de Downhill Race.

Net voor het hoofdprogramma, van 14u30 tot 15u15, wordt het parcours in de kuil vrijgemaakt voor 30 durvers die met een tweewieler naar keuze een parcours van +-200m afleggen. Zij dalen eerst de kuil in om dan een stukje terug naar boven te fietsen en de bel te doen rinkelen.

De winnaar is de renner met de snelste tijd, maar ook voor de origineelste outfit is er een prijs. Voor de rode lantaarn is er een troostprijs. De drie winnaars krijgen een Zonhovenbon ter waarde van 25 euro en 2 VIP-tickets voor de Hansgrohe Superprestige in Francorchamps t.w.v. 80 euro.

Traditioneel loopt de kuil helemaal vol en is de sfeer tijdens de wedstrijd er zeer geanimeerd. Met deze Downhill Race net voor de vrouwenwedstrijd zal er nog meer ambiance zijn! Voor al wie de uitdaging aangaat: sensatie gegarandeerd en een unieke belevenis! Op voorhand inschrijven is noodzakelijk want het aantal deelnemers is beperkt. Inschrijven via www.superprestigezonhoven.be. Elke deelnemer krijgt een gratis toegangsticket.

Downhill, cross en… WK!

Zondag 16 oktober wordt om meerdere redenen een hoogdag voor het wielrennen. Naast de topwedstrijd uit het Hansgrohe Superprestige Criterium vindt die dag ook het WK op de weg plaats. Weliswaar in Qatar, maar dankzij tal van reuzenschermen ook in Zonhoven perfect te volgen. De VRT zendt het WK-programma uit vanop het parcours van Zonhoven en zo kan elke toeschouwer het WK én de voor- en nabeschouwingen van Sven Nys en Eddy Planckaert volgen zonder ook maar iets van de cross te moeten missen.

Alle info over de Hansgrohe Superprestige Cyclocross op http://www.superprestigezonhoven.be

Programma:
Hansgrohe Superprestige Cyclocross, 16 oktober 2016

11u00: Nieuwelingen
12u15: Ridley Cup Junioren
13u30: Topsport Vlaanderen Superprestige Beloften
14u30: Downhill Race
15u30: Superprestige Ladies Trophy
16u30: Hansgrohe Superprestige Elite

Vanaf 9u en doorlopend tot 18u: uitzending VRT – Sporza WK Qatar + cross

Bron:PM