Mountainbike van Vlaanderen van 10 tot 12 augustus in Oudenaarde

Mountainbike van Vlaanderen van 10 tot 12 augustus in Oudenaarde

De tweede editie van de Mountainbike van Vlaanderen zal plaatsvinden van 10 tot 12 augustus. Oudenaarde, beroemd als aankomststad van de Ronde van Vlaanderen, zal nu ook bekendheid verwerven in de Offroadwereld. Voor drie volle dagen in augustus zal het de ‘place to be’ zijn voor mountainbike fanaten. Het is een all-inclusive evenement voor renners, wielertoeristen, sportieve kinderen en hun fans.

Alles verloopt in samenwerking met Cycling Vlaanderen. Tussen de Koppenberg, Oude Kwaremont en andere uitdagende heuvels zullen de bikers de meest pittoreske bossen en velden ontdekken.

Een origineel proloog op vrijdag 10 augustus is de opener. Deze zal 40 km lang zijn, maar elf daarvan zijn gespreid over drie ‘secties’ tegen de tijd. Na de proloog mogen de renners zich opmaken voor twee heel uitdagende ritten. Op zaterdag 11 augustus is de koninginnerit met twee ronden van in totaal 127 km met 2160 hoogtemeters. Zondag 12 augustus is de laatste rit met twee ronden van in totaal 100 km met 1600 hoogtemeters.

Start en finish zijn altijd aan de Oudenaardse Donkvijver. Wat dit evenement zeker uniek maakt, is dat deelnemers kunnen kiezen om solo te starten of als deel van een team met twee rijders.

Op zondag is er ook een Flanders Kids Series voor kinderen van 7 tot 14 jaar. Op zaterdag is er een wielertoeristenrit. En er zal een Expo zone zijn voor fabrikanten en producenten in de fietswereld.

Bron: PM

Foto: Mountainbike van Vlaanderen