Eli Iserbyt domineert de wedstrijd bij de beloften in Lille

Eli Iserbyt domineert de wedstrijd bij de beloften in Lille

Eli Iserbyt wou zijn seizoen in schoonheid afsluiten en besloot om de Krawatencross in Lille te betwisten bij de beloften. Met lof want de wereldkampioen pakte er zijn zevende zege van het seizoen mee. De tweede plaats ging naar de Belgische kampioen Thijs Aerts die het haalde in de sprint van Jens Dekker.

Onze jongens waren erop gebrand om op het provinciaal domein in Lille er een spannende cross van te maken. Thijs Aerts wou zijn Belgische trui eer aan doen, maar ook Eli Iserbyt was gebrand om te zegevieren in de laatste wedstrijd van de DVV Verzekeringen trofee. Het zou afhangen van heel wat factoren wie uiteindelijk de winst op zijn naam mocht schrijven. Het startschot werd gegeven en het was meteen de Belgische kampioen Thijs Aerts die de hele meute op gang trok. Hij zette meteen druk op al zijn achtervolgers. Maar ¬†wereldkampioen Iserbyt liet zich niet van zijn stuk brengen. Hij controleerde de wedstrijd en probeerde zijn moment af te wachten. Hij zag dat Thijs hier en daar al wel wat foutjes maakten en hij wachtte zijn moment af om in de tegenaanval te gaan. Uit de achtergrond kwam Jens Dekker mee het tempo bepalen bij de Belgische kampioen. Dus met z’n tweetjes konden ze de druk op de wereldkampioen hoog houden. Het werd voor de wereldkampioen niet gemakkelijk om de kloof te maken omdat de twee anderen elk op hun beurt hun werk deden. Het was dus echt wachten tot in de finale van de wedstrijd om te zien wie er hier nog de beste papieren in handen had. Het bleek duidelijk dat de nieuwe aanval van Eli Iserbyt in de voorlaatste ronde de beslissende was. De twee anderen moesten even passen en de wereldkampioen zette door. Hij genoot van zijn overwinning in Lille. Het was dus nog uitkijken naar de spurt om de tweede en de derde plaats. Het was Aerts die de druk op Dekker opvoerde maar of hij het zou kunnen afmaken was een grote vraag. Het zat allemaal mee voor de Belgische kampioen. Thijs Aerts kwam als tweede over de finish. Jens Dekker werd derde.

Zo valt het doek over de DVV Verzekeringen Trofee in Lille met een overduidelijke winnaar dit jaar:  Eli Iserbyt, tweede werd Yannick Peeters voor Thomas Joseph.

Bron : Nancy Aerts

Publicatie : Nancy Aerts

Foto: Marc Bluys