Mountainbikers off-road club 2000 Dessel starten aan tweede seizoenshelft

Mountainbikers off-road club 2000 Dessel starten aan tweede seizoenshelft

ava

Sinds vijf jaar heeft BMX 2000 DESSEL ook een mountainbike afdeling , die actief zijn in de jeugdwedstrijden van zowel de MTB Kids Challange als de MTB Kids Trophy.

De Kids Challange speelt zich vooral af in Vlaanderen en de Kids Trophy wedstrijden worden hoofdzakelijk in de Ardennen verreden. De Desselse mountainbikers zijn momenteel met 15 renners die niet alleen de wedstrijden aandoen, maar ook het hele seizoen trainingen doen binnen de club.

‘De club beschikt over enkele ervaren trainers binnen het mountainbiken zoals Petra Mermans, elite dames renster die de aller kleinsten begeleidt. Ronny Geerts, masters neemt dan weer de oudste groep voor zijn rekening .Nick Van De Perre , oud-elite renner neemt de middelste categorie op sleeptouw tijdens de trainingen.  Die vinden plaatsen op verschillende plaatsen, meestal zijn deze trainingen in functie van een aankomende wedstrijd.

Maar er zijn ook meermaals trainingen samen met de BMX’ers op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT waar  de mountainbikers dan hun techniek kunnen bijschaven. Deze trainingen hebben hun nut reeds meermaals bewezen in de MTB wedstrijden.

Zo hebben de twee jonge dames al meerdere wedstrijden gewonnen en op het podium gestaan.  Maar ook de jongens laten van zich horen en er moet toch steeds rekening met hun gehouden worden,’ zegt een fiere voorzitter Frank Smets.

De club geeft ook jongens en meisjes de kans om kennis te maken met de mountainbike sport. Zo kan iedereen komen kennis maken tijdens de trainingen en worden zij wegwijs gemaakt in het mountainbiken op hun eigen tempo.

‘De Desselse mountainbike club bestaat amper vijf jaar, maar is reeds een gevestigde naam binnen het mountainbike wereldje. Zo organiseren zij elk jaar de openingswedstrijd van het seizoen in maart en deze wedstrijd groeit nog elk jaar. Al enkele jaren op rij komen er een record aantal deelnemers opdagen om zich te meten op het toch wel verrassend parcours in de Braselse bossen achter de sporthal. Een parcours waar ook telkens de startheuvel van het BMX parcours in voorkomt en het eigen trainingsgedeelte met rock garden.  Elk jaar opnieuw  wordt dit goed gesmaakt door de deelnemers,’aldus nog Frank Smets.

Wie interesse heeft en meer info wenst over de club kan zich altijd wenden tot Frank Smets via frank.smets2@telenet.be of via de club website www.bmx2000.be