Myriam Nicole is opnieuw wereldkampioene downhill in Val di Sole

Myriam Nicole is opnieuw wereldkampioene downhill in Val di Sole

Met een snelle en foutloze run heeft Myriam Nicole in Val di Sole haar tweede wereldtitel bij de elite vrouwen gewonnen. De Française beheerste de Black Snake, sloot haar run af in 4.06.243 en had daarmee een overbrugbare kloof op haar landgenote Marine Cabirou en de Zwitserse Camille Balanche.

Voor Nicole is het haar tweede wereldtitel na Mont Sainte-Anne 2019, en haar tweede succes in Val di Sole na 2011: het was toen haar allereerste wereldbekeroverwinning.

“Toen ik het wereldkampioenschap in Mont Sainte-Anne won, had ik geen druk op me. Deze keer had ik veel druk, en ik ben fier over hoe ik erin slaagde om ermee om te gaan, door soepel en ontspannen te rijden, vooral in het middenstuk. Vorig jaar kon ik de trui maar een maand dragen, deze keer wil ik er ten volle van genieten. Dat ik hier het wereldkampioenschap heb gewonnen, waar ik mijn eerste wereldbekerrit heb gereden, op een parcours dat voor mij de essentie van Downhill is, betekent echt veel,”vertelde de wereldkampioene.

Collega Française Marine Cabirou (+4.827) moest deze keer genoegen nemen met de zilveren medaille: de winnares in Val di Sole 2019 reed een geweldige run, maar bleek minder effectief in het hoogste deel van het parcours. Zwitserland pakte brons met Camille Balanche (+6.099), weer op het podium na haar zilver in Leogang 2020.

Italië hoopte op een medaille voor Eleonora Farina, maar de 30-jarige uit Trentino kreeg een zware klap op haar linkerknie bij een valpartij in de laatste training voor de wedstrijd, en eindigde uiteindelijk als zesde door een fout als gevolg van verminderde mobiliteit.

Ook de Oostenrijkse Valentina Höll verliet de wedstrijd ontgoocheld: de jonge renster was goed op dreef toen ze halverwege het parcours ten val kwam, waardoor haar kansen op een medaille verkeken waren.

Bron: UCI

Foto’s: Daniele Molineris en Michele Mondini