Na een moeizaam seizoen winst voor Laura Verdonschot in Hulst

Na een moeizaam seizoen winst voor Laura Verdonschot in Hulst

Wat anderen niet verwacht hadden, gebeurde in Hulst. Laura Verdonschot kon haar moeizame seizoen  met een overwinning wegvegen in Hulst. Ze was  de betere voor Ellen Van Loy en  Ceylin del Carmen Alverado.

De dames mochten van start gaan onder een stralende zon. Heel wat toeschouwers hadden hun een weg gebaand naar Hulst om daar een mooie wedstrijd te zien bij onze dames. De topfavorieten Sanne Cant en Maud Kaptheijns konden de strijd aangaan. Cant kon gaan proberen om haar 20ste overwinning van het seizoen op haar palmares te schrijven maar niks was minder waar. Het was een linke start gevolgd door een opwipper. Het was dus van groot belang om een goede start te nemen en daarna de wedstrijd in handen te nemen. Het was duidelijk dat Maud Kaptheijns samen met Ellen Van Loy de beste start namen en zo de wedstrijd direct in handen namen. Bij de eerste technische passage stonden al heel wat vrouwen stil. Voorin werd er niet getwijfeld. Manon Bakker profiteerde van dit oponthoud en pakte zo de leiding in handen. De anderen probeerden de kloop op de Nederlandse dame zo klein mogelijk te houden. Doch het kosten hun wel wat krachten. Sanne Cant kwam maar niet in haar ritme. Van Loy en Verdonschot zagen dit gebeuren en wisten dat ze moesten opschuiven op zoek naar Manon Bakker. Deze laatste probeerde zo lang mogelijk stand te houden tegen deze twee volgers. Achter deze twee kregen we een kwartet met Alverado, Kaptheijns, Sels en Cant. Verdonschot ging volle bak in de achtervolging op Manon Bakker. Ze geloofde in haar slaagkansen. Doch Bakker bleef tegenpruttelen. Bakker kleurde de wedstrijd en ging nog stevig te keer. Maar lang zou dit liedje niet meer gezongen kunnen worden.

Bij ingang van de derde ronde had Bakker nog maar 2 seconden voorsprong op Verdonschot en Van Loy. De groep met Alverado, Sels, Kaptheijns volgden op 18 seconden. Cant heeft het groepje moeten laten gaan. Van Loy voerde forcing en kreeg het gat op Bakker dicht. Zo kwamen door met drie koploopsters. Ellen Van Loy voelde haar mogelijkheden om de jonge rijdsters onder druk te zetten. Ze zette alles op alles om van deze twee af ter raken. Maar Laura Verdonshot voelde het gevaar en snikkerde zich terug naar het wiel van Ellen Van Loy. Bakker werd overboord gegooid. Ze probeerde om de derde plaats in handen te houden. Doch ze voelde de hete adem van de vier achtervolgers in haar nek. Het zou voor haar een zware opdracht worden om die podiumplaats veilig te stellen.

In de vierde ronde zette Ellen Van Loy door. Ze nam drie seconden op Laura Verdonschot en 23 seconden op Bakker,  Alverado volgde op 20 seconden. Afscheiding verkregen we bij Kaptheijns en Sels. Cant was weer overboord gezet. De strijd voor de derde plaats lag volledig open bij het overgaan van de balken. Op de technische passage aan de vestiging kregen we twee koplopers. Ellen Van Loy en Laura Verdonschot konden de strijd aangaan voor de overwinning. Het werd hard tegen hard. Verdonschot gaf een zeer goede indruk doch Ellen Van Loy bleef in haar kansen geloven. Alverado kon zich losmaken van de achtervolgers en zich naar de derde plaats heisen.

Met de twee koploopsters gingen we de finale in. Het was duidelijk dat Laura een stevige slotronde wou neerzetten. Ze zette zich aan de kop van de wedstrijd waardoor ze druk kon zetten op Ellen Van Loy. Van Loy voelde de bui al hangen. Ze kwam ten val en hierdoor kon Laura de meters pakken die voldoende bleken te zijn voor de winst. Het deed Laura deugd om op zo’n manier haar seizoen te beëindigen.

Daguitslag :

  1. Laura Verdonschot
  2. Ellen Van Loy
  3. Ceylin del Carmen Alverado
  4. Maud Kaptheijns
  5. Loes Sels
  6. Elle Anderson
  7. Manon Bakker
  8. Inge van der Heijden
  9. Sanne Cant
  10. Alicia Franck

Ook voor de dames is er volgende week de Sluitingswedstrijd in Oostmalle. Woensdag rijden ze eerst nog in Waregem.

Bron : Nancy Aerts

Publicatie : Nancy Aerts

Foto : Bart Knops