Na Mathieu Van der Poel past nu ook Wout van Aert voor het WK veldrijden.

Na Mathieu Van der Poel past nu ook Wout van Aert voor het WK veldrijden.

Het heeft even op zich laten wachten maar ook na de overwinning in de wedstrijd van Herentals heeft Wout van Aert laten verstaan dat er geen plaats is in zijn planning om deel te nemen aan de Wereldkampioenschap veldrijden.

Na Mathieu Van der Poel (die door blessures het WK moet missen) zal ook Wout van Aert niet aan de start staan van het wereldkampioenschap in Fayetteville (VS).

Dat biedt natuurlijk kansen voor de anderen die zich nu meer geroepen voelen om hun beste beentjes voor te zetten om een goed resultaat neer te zetten tijdens het WK in Fayetteville.

Voor Wout van Aert primeert de voorbereidingen naar het wegseizoen en past het WK in het veld helemaal niet in zijn planning. De drang om eraan mee te doen is bij Wout wel aanwezig maar hij beseft ook dat wanneer hij deze verplaatsing er zou bijnemen dat de planning minder gunstig zouden kunnen verlopen naar het voorjaar toe.

De doelen in het voorjaar liggen voor Wout van Aert bij de Ronde van Vlaanderen en natuurlijk Parijs-Roubaix.

Dus rijdt Wout volgend weekeinde zijn allerlaatste wedstrijd in het veld. Zijn deelname aan het Belgische kampioenschap zal niet ongemerkt voorbij gaan.

Bron : Wout van Aert

Foto : Luc Wilms