Overmacht bij Wout van Aert in Herentals

Overmacht bij Wout van Aert in Herentals

In Herentals pakte Wout van Aert zijn achtste overwinning. Hij reed solo naar de overwinning toe. Toon Aerts deed alle moeite van de wereld om de achterstand van Eli Iserbyt in de X2O trofee zo goed mogelijk op te bouwen. Hij slaagde erin. Hij werd derde en deed een goede zaak in het klassement van de X2O. De tweede plaats was voor Tom Pidcock.

De start werd gegeven in Herentals en het leek erop dat we een strijd gingen krijgen tussen Tom Pidcock en Wout van Aert. Maar lang duurde het niet. Wout van Aert was goed gestart en legde een stevig tempo op. Ondanks een kleine schuiver kon hij zijn tegenstanders Pidcock en Toon Aerts achter zich houden in de allereerste ronde.

Maar lang zou het niet duren. Nog niet halfweg de wedstrijd trok Wout van Aert zijn registers open en zette hij de anderen in de loopstrook van de skiberg al op achterstand. Na hen was het de strijd tussen Tom Pidcock en Toon Aerts om de tweede plaats weg te kapen.

Met nog vier ronden te gaan was het al duidelijk dat er geen maat stond op Wout van Aert. Hij kon in zijn achtertuin zijn achtste overwinning van het seizoen op zijn palmares schrijven. Achter hem was het duidelijk dat er daar meer spanning te rapen viel. Het ging tussen Tom Pidcock en Toon Aerts om de tweede en derde plaats in te nemen. Het was voor Toon Aerts telkens weer het gaatje te dichten en dan op andere plaatsen verloor hij weer wat lengtes.

Dus concentreerde Toon Aerts zich op de voorsprong in het klassement en was hij na overschrijden van de finish best tevreden over zijn wedstrijd. Tom Pidcock pakte nog net de tweede plaats en Toon was de derde.

Bron : Nancy Aerts

Foto : Luc Wilms