Nederlandse WK selectie Vallnord

Nederlandse WK selectie Vallnord

Nederlands bondscoach Tim Heemskerk heeft de selectie bekendgemaakt die deel gaat nemen aan het wereldkampioenschap mountainbiken in Andorra. Dat vindt plaats van 31 augustus tot en met 6 september in Vallnord. Nederland neemt met dezelfde selectie deel als tijdens het Europees kampioenschap. Perry van den Bos (junior) is hier nog aan toegevoegd. Van den Bos heeft zich samen met zijn ploeggenoten van het KNWU MTB opleidingsteam (K-OTC), Milan Vader en Roel van der Stegen, geplaatst voor het WK.

Olympisch nominatie

Michiel van der Heijden is vorige week tijdens een training ten val gekomen en heeft daarbij zijn schouder geblesseerd. Naar verwachting is hij tijdens het wereldkampioenschap dusdanig hersteld dat hij een gooi kan doen naar een Olympische nominatie. Voor de elite mannen en vrouwen geldt dat een top-12 klassering een Olympische nominatie oplevert van NOC*NSF. Hoeveel mountainbikers Nederland uiteindelijk mag afvaardigen naar de Olympische Spelen hangt af van de positie op de UCI landenranking en het interne selectie reglement van de KNWU. Op dit moment heeft Rudi van Houts al een Olympische nominatie op zak.

 Michiel van der Heijden actie Scott Odlo

XCO (cross-country) junior mannen

Roel van der Stegen (Nederlands kampioen)

Perry van den Bos

XCO (cross-country) belofte vrouwen

Annemarie Worst
Anne Tauber

XCO (cross-country) belofte mannen

Milan Vader (Nederlands kampioen)

XCO (cross-country) elite vrouwen

Anne Terpstra (Nederlands kampioen)

XCO (cross-country) elite mannen

Michiel van der Heijden (Nederlands kampioen)

Rudi van Houts

Frank Beemer

Hans Becking

XCE (eliminator) elite mannen
`

Jeroen van Eck (Nederlands + Europees kampioen)

Trial elite mannen

Rick Koekoek (Nederlands kampioen)

Hoogtestage voor optimale voorbereiding

Heemskerk is benieuwd naar de verrichtingen van de Nederlanders in deze uitdagende omgeving. “We reizen met een hele sterke selectie naar Vallnord. Het parkoers ligt op 2000 meter en daar zal voor ons laaglanders de grootste uitdaging liggen om optimaal voorbereid aan het vertrek te komen.Met een deel van de selectie gaan we op hoogtestage, een ander deel zal door middel van een hoogtetent de benodigde hoogteaanpassingen moeten doorlopen. Gelukkig hebben we alle kennis in huis waaruit de sporters kunnen putten om optimaal aan het vertrek te kunnen komen.”

Bron: PM