Pech weg voor Twan van den Brand?

Pech weg  voor Twan van den Brand?

Over enkele weken begint het cyclocross seizoen opnieuw. Onze reporter Jan van Dijk maakte een reportage over Twan van den Brand en zijn toekomstvisie.

Nadat vorig veldritseizoen bijna zijn hele seizoen in rook op ging door een oorzaak die pas heel laat aan het licht kwam, dreigde ook de voorbereiding voor het nieuwe cyclocrossseizoen helemaal de mist in te gaan voor de renner van ZZPR.NL.

Twan die goed op weg was en 2 weken voor het NK Streetrace in Goirle zeer goed in orde was door het lastige criterium in Lieshout,het Brouwerij dorp, te winnen, had in Goirle wederom het geluk niet aan zijn zijde. Tijdens de tijdrit die gereden moest worden om de startvolgorde te bepalen kwam Twan helaas op de laatste schans voor de finish verschrikkelijk hard ten val en botsplinters en gescheurde enkelbanden gooien roet in het eten van zijn voorbereiding. Ook de andere verwondingen hielpen niet mee om zijn voorbereiding op een goed niveau te brengen. Met gips om zijn voet gaan fietsen was niet bevorderlijk voor zijn andere knie die door de ietwat gewrongen houding op speelde en ook daar kreeg hij nog eens de rekening van gepresenteerd.

Twan die we zeker als een kanshebber hadden getipt voor de overwinning vertelde me een tijd later in Zeeland,waar ik hem trof bij de 24 uurs race, dat hij van bij de start altijd alles geeft. Zelf is hij er inmiddels wel achter dat dat niet altijd goed is en nadenken had hem kunnen behoeden voor veel pech en pijn. Twan is ook 1 van die renners die absoluut veel talent hebben, maar waar de werklust voor hetgeen ze doen ook ingebakken in zijn persoonlijkheid zit. De mogelijkheid om te trainen heb ik vertrouwt hij mij toe en trainen dat doet hij ook al zou het voor hem beter zijn dat er op de achtergrond iemand is die hard aan de rem trekt om hem af en toe met 2 benen terug op de aarde te planten.

Vol overgave en passie vertelt hij over het nieuwe seizoen wat er toch ondanks alle miserie aan zit te komen. ‘Mijn voorbereiding is naar de kloten,’ zegt Twan. Op dat moment toont hij aan mij zijn ware zelf , toch wat onzeker en minder vertrouwen of het wel goed komt voor de nieuwe seizoensstart. Een gevoelsmens die dat niet altijd laat zien maar waar wel degelijk rekening mee gehouden moet worden. Door de blessure die hij had, is op een gegeven moment een verkeerde houding in zijn fietsen geslopen wat hem ook weer langer terug hield om zijn conditie opnieuw op te bouwen. Ook werken zal Twan moeten daar hij niet een vol betaalde prof is. Een heel jaar had hij zichzelf de tijd gegeven om volledig voor zijn sport te leven en daar is absoluut niet uitgekomen wat hij zelf er van gedacht had. Nu gaat voor hem ook het werkende leven mee spelen en een maatschappelijke carrière die hij toch op zal moeten bouwen. Maar ook nu verzekerd hij me krijg ik de kans om ten volle voor de sport te gaan en ook zijn team steunt hem hier op alle manieren mee.

Twan van den Brand( lang)

Inmiddels gaat het weer een stuk beter en wordt er weer gekoerst op de weg en ook al weer getraind op de crossfiets om te zorgen dat alles voor het nieuwe seizoen op punt staat. Een wijze les was het wel en die neemt hij in ieder geval mee naar de komende wedstrijden die in september al weer starten. 3 september hebben ze ploegen presentatie en dan hoopt hij zijn ambities kenbaar te maken en er voor de volle 200% voor te gaan. Twan , wij van Offroadbiking.eu blijven je volgen en bedanken je voor het openstellen van je persoonlijkheid en voor dit openhartige gesprek. Veel succes in het nieuwe seizoen en je weet het , het zit er zeker in met alle passie die je hebt voor de wielersport.

Jan v Dijk