Nick Nuyens strikt Wout Van Aert voor zijn nieuwe team

Nick Nuyens strikt Wout Van Aert voor zijn nieuwe team

Nick Nuyens (ex-wielrenner) gaat samen met Timmy Simons en Geert Van Hoof een nieuw team opstarten vanaf 2017. Om hiermee uit te pakken ging hij praten met Wout Van Aert om hem als uithangbord te kunnen gebruiken binnen zijn nieuw team. Na heel wat onderhandelingen gevoerd te hebben, heeft Wout getekend voor maar liefst drie seizoenen bij deze nieuwe ploeg.  Wout van Aert zijn doelen voor dit jaar zijn om opnieuw de strijd aan te gaan met zijn naaste concurrenten, Belgisch kampioen worden en eventueel de wereldtitel op zijn palmares bij te schrijven.

Het nieuws hing al een tijdje in de lucht maar nu werd het door Van Aert bevestigd: hij tekent bij de nieuwe, Belgische ploeg van Nick Nuyens een contract tot eind 2019. Volgens de geruchten zou het om een fusie gaan tussen Veranda’s Willems en Crelan.
Hoe de concrete invulling van die nieuwe ploeg eruit zal zien is nog niet meteen duidelijk maar vanaf 1 januari rijdt Van Aert in een nieuw shirt. Crelan-Vastgoedservice, zijn huidige ploeg, maakt echter mee de overstap naar het nieuwe team. Ook Geert Vanhoof en Timmy Simons, managers van zijn huidige ploeg, stappen mee in het project en worden mede-eigenaars van de nieuwe ploeg. Dat meldde Het Laatste Nieuws.

“Ik denk natuurlijk aan Parijs-Roubaix”

Over het waarom hoeft u niet te twijfelen: de ploeg krijgt zo een upgrade van het continentale naar het ProContinentale niveau. De wereldkampioen in het veld wordt ook een grote toekomst op de weg voorspeld en gaf achter de schermen aan ooit aan de klassiekers te willen deelnemen. Daarvoor moet hij nu niet meer van team wisselen. De promotie zorgt ervoor dat Van Aert straks aan de start kan staan van WorldTour-wedstrijden als Omloop Het Nieuwsblad of Ronde van Vlaanderen.

“Zo kan ik ook op de weg enkele mooie koersen afleggen in dit nieuwe professioneel continentale team. Ik denk daarbij natuurlijk aan Parijs-Roubaix. Maar mijn focus blijft in eerste instantie nog zeker op het veldrijden liggen”, besluit Van Aert.

Bron: Nieuwsblad.be