Niels Albert opent Bikestore in Tremelo

Niels Albert opent Bikestore in Tremelo

Niels Albert Bikestore 00035

Samen met zijn vennoot Paskal Teugels opende Niels Albert hun Bikestore in Tremelo.  Ook mecanicien Kristof Zegers zal de tweevoudige wereldkampioen veldrijden bijstaan in zijn fietsenwinkel.  We kregen een uitnodiging en gingen een kijkje nemen. De foto’s vind je terug in onze fotogalerij.

Een winkel met zo’n 700 vierkante meter ruimte, twee verdiepingen groot en meer dan 120 verschillende fietsen.  Naast Ridley, Cannondale, BMC, Kuota, Colnago e.a. fietsmerken is er ook een ruime keuze aan fietskledij met Assos, Vermarc en Pearl Izumi,. Als Shimanodealer  maar ook als verdeler van helmen van Lazer, Giro en SH+, aangevuld met Ritchey componenten is deze Bikestore iets meer dan een gewone fietsenwinkel. Volgens Niels is het de bedoeling om zowel jong en oud van hobbyist  tot prof aan hun trekken te laten komen.  Albert zal zelf ook fietsen verkopen en monteren. Hij zal daarvoor op maandag, dinsdag en vrijdag aanwezig zijn in de winkel.

Op de openingsreceptie zagen we enkele bekende gezichten van vijfvoudig wereldkampioen Roland Liboton tot Philip Walsleben. Maar ook wielrenner Nick Nuyens bijvoorbeeld.  Het hele Vastgoedservice Napoleon Games team kwam zijn ploegleider een hart onder de riem steken.  Beloftenwereldkampioen Wout Van Aert op kop, Jens en Joeri Adams, manager Geert Vanhoof e.a. zagen dat het goed was.

 Niels Albert Bikestore 00039

Niels’broer Steffen zorgde met zijn traiteurszaak Artisan voor heerlijke hapjes en een drankje.  Enkele genodigden zorgden ook voor een originele geschenk met een mooie foto van Niels en een oude fiets.  Die foto staat op onze fotogalerij.

Niels Albert Bikestore 00071

Je kon als genodigde ook een gift storten voor het Rune Fonds voor Kindercardiologisch onderzoek, waarvan Niels Albert peter is. Op 30 april van dit jaar werd Rune geboren met een ernstige hartafwijking. Sindsdien is hij behandeling in het UZ Leuven. Niels Albert ervaarde zelf wat het betekende om met gezondheidsproblemen te kampen. ‘Als atleet ben je hier niet  op voorbereid en kan je maar moeilijk wennen aan een leven zonder sport. Toen ik hoorde dat mijn hart niet meer goed werkte, begon voor mij een lange, moeilijke periode vol onzekerheid en verdriet. Ik was er zeker van dat dit het ergste was dat mij kon overkomen. (…) Ik had snel het gevoel dat ik iets wilde betekenen in het leven van andere hartpatiënten en had het geluk om de kleine held Rune en zijn ouders te mogen ontmoeten.  Hij en zo veel kindjes die in het UZ Leuven verzorgd worden en opgevolgd worden zullen heel hun leven met de handrem op moeten leven, voor hun ouders is het een echte lijdensweg met ups en downs,’ vertelt Niels in een folder van het Rune Fonds.

Je kan een gift overmaken op het IBAN nr. BE45 7340 1941 7789.  Biccode KREDBEBB,  Met vermelding van: ENV-FORUNE – 02010. Voor giften vanaf 40 euro per jaar ontvangt u een fiscaal attest van de KULeuven.

Het geld zal goed besteed worden voor ondermeer het onderzoek naar hartafwijkingen en voor de medefinanciering van behandelingen waarvoor geen standaard of alternatieve financiering voorhanden is.