Niels Albert wint nu ook de Superprestigemanche in Gieten

Niels Albert wint nu ook de Superprestigemanche in Gieten

ava

Niels Albert pakte na Koksijde de dubbel in Gieten. Hij draaide wel als laatste het veld in ging en als eerste over de finish. Hij klopte Nederlands kampioen Lars Van Der Haar en onze landgenoot Tom Meeusen. Sven Nys gaf na een val, op in de laatste ronde en verliest hierdoor zijn leidersplaats in de Superprestige aan Niels Albert.

De vijfde manche voor de superprestige op een zanderige omloop gaf een mooi staaltje van het veldrijden. Bij de aanvang van de wedstrijd ging de nadarafsluitingen tegen de grond net voor de start van de elites. Even een extra rustmoment voor de renners maar dan toch de start gegeven. Een snelle start van Simuneck die het ganse peleton op sleeptouw nam. De rijders van Kwadro Stanna positioneerden zich direct in de voorste gelederen. Ook de andere koplopers zaten vrij vooraan behalve Niels Albert die zijn start gemist heeft. De eerste pechvogel van de wedstrijd was de snelstarter Radomir Simuneck die door pech achteruit geslagen werd. Valpartijen volgden elkaar vrij snel op door de regenval die er bijgekomen was. Ook Sven Nys moest eraan geloven en kwam op een ongelukkige manier tegen de grond terecht. Tijdens de tweede ronde vroeg Sven Nys zelfs naar handschoenen omdat hij al last had van verkleumde handen. Bij de derde ronde even de post ingaan en andere handschoenen aannemen om zijn wedstrijd te vervolledigen.

Na 25 minuten wedstrijd nam Sven de wedstrijd in handen en legde hij er een stevig tempo op. Op die manier probeerde hij de kloof die Kevin Pauwels en Niels Albert nog moesten dichten groot te houden. Maar er kwam een keerpunt in de wedstrijd door de valpartij van Sven Nys. Op een ongelukkige manier kreeg hij af te rekenen met gebroken spaken en zat er niks anders op om een heel stuk van de omloop te lopen. Weg waren de punten voor de superprestige. Hij deed er nog alles aan om terug te komen maar in de voorlaatste ronde besloot hij om de wedstrijd te staken. Geen enkel moment geloofde hij er nog in om terug te komen om nog enkele puntjes te kunnen pakken. Dan maar uit de wedstrijd en vlug de camper opzoeken.

Halfweg de wedstrijd kregen vooraan een grote kopgroep die er alles aan deden om ieder op zijn beurt te koers hard te maken. Door een hapering van Rob Peeters in de zandstrook verkregen Klaas Vantornout – Lars Van Der Haar en Niels Albert een voorsprong toegeschoven. Op dat moment stapte ook Corne Van Kessel uit de wedstrijd. Door een valpartij werd hij gehavend. Vooraan ging het tempo te snel voor Klaas Vantornout en die zag de twee van zich wegrijden. Hij probeerde nog even aan te klampen maar moest zijn strijd opgeven. De achtervolgers peuzelden hem op en de strijd vooraan kon uitgevochten worden in de laatste ronde.

Ook pech bij Lars Van Der Haar nabij de materiaalzone (klikpedalen) gaf Niels de nodige voorsprong om een dubbele overwinning in één weekeinde te laten noteren. Na Koksijde een tweede overwinning voor Niels Albert in één weekeinde.

Top tien:

1. Niels Albert

2. Lars Van Der Haar

3. Tom Meeusen

4. Philip Walsleben

5. Marcel Meisen

6. Kevin Pauwels

7. Martin Bina(Tsj)

8. Bart Aernouts

9. Klaas Vantornout

10.Rob Peeters