Niels Albert rijdt mee in na-Tourcriterium van Heist-op-den-Berg

Niels Albert rijdt mee in na-Tourcriterium van Heist-op-den-Berg

ava

Niels Albert zal drie rondjes op zijn eigen tempo mee rijden in het na Tourcriterium van Heist-op-den-Berg. Dat meldt hij op de website van zijn supporters en hij doet dat voor zijn fans die waardig afscheid van hem willen nemen. De tweevoudige wereldkampioen besliste enkele maanden geleden om definitief te stoppen met veldrijden wegens een hartkwaal. Albert doet zijn rentree samen met ondermeer Sven Nys, Tony Gallopin en Marcel Kittel. Albert sluit niet uit dat hij ook in het veld nog afscheid neemt van zijn supporters.

Op een persconferentie naar aanleiding van het natourcriterium gaf Albert uitleg over zijn tijdelijke comeback.

Het natourcriterium in Heist-op-den-Berg wordt een heus eerbetoon worden voor Niels Albert. ‘Toen wij het nieuws vernamen dat Niels Albert om gezondheidsredenen de wielersport definitief vaarwel moest zeggen, wilden wij iets speciaals voor hem doen. Albert was steeds aanwezig op onze organisaties en het was nu aan ons om te bedanken’, stelde criteriumorganisator Karl Haverbeke. ‘Albert werd zelfs bereid gevonden om drie rondjes af te werken tijdens ons tiende criterium. Hij zal dat aan een traag tempo doen en zal daarbij de tijd nemen om zijn supporters langs de kant van de weg uitgebreid te begroeten. Dat de toppers Marcel Kittel, Tony Gallopin en Alessandro Petacchi hierdoor wat in de schaduw komen te staan, moeten ze er maar bij nemen.

Albert was zeer vereerd met het gebaar. ‘Topsport is voor mij definitief gedaan. Dit was voor mij zeer moeilijk te vatten, maar ondertussen is dat wel tot mij doorgedrongen. Ik ging graag in op dit voorstel van de organisatoren om langs deze weg mijn fans te bedanken. Ik ga drie rondjes rijden op mijn eigen tempo. Ik krijg nu toch mijn afscheidsfeest en daar ben ik de mensen van Heist-op-den-Berg enorm dankbaar voor.’

Bron: Nieuwsblad.be