Niels Vandeputte wint Krawatencross te Lille

Niels Vandeputte wint Krawatencross te Lille

De renner van IKO Enertherm Beobank Niels Vandeputte zet de puntjes op de I in Lille. Hij won voor Ryan Kamp en Witse Meeussen.

Het werd een spannende wedstrijd bij de junioren in Lille. De openingsronde werd in handen genomen door Loris Rouiller en Witse Meeussen. Het bleek dat zij de wedstrijd zouden gaan domineren tot Niels Vandeputte in de tweede ronde kwam aansluiten voorin en de wedstrijd zelf naar zijn hand wou zetten. Op de technische stroken toonde hij zich als de betere en dat resulteerde in een kleine kloof op zijn naaste achtervolgers. Hij controleerde de ganse wedstrijd en kwam nooit in moeilijkheden. Hij kon gemakkelijk de zege naar zich toe halen. Ook al was er wel enige verbetenheid te zien op zijn gezicht in de tweede wedstrijd helft. Na afloop wist hij te vertellen dat hij last had van zijn rug en dat hij daarmee wat moest uitkijken hoe hij zijn wedstrijd verder zou zetten.

Hij verbeet de pijn en kon de zege op zijn naam schrijven. De tweede plaats ging naar Ryan Kamp die een sterkte remonte neerzette. De derde plaats ging naar Witse Meeussen.

Bron : Nancy Aerts

Publicatie : Nancy Aerts

Photo : IKO Enertherm Beobank